Το ΔΩΚ «φωτίζει» τη Λευκή Νύχτα: Διαβάστε αναλυτικά τις δράσεις του Ωδείου

Τα μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας δε θα μπορούσαν να λείψουν από τη μεγάλη γιορτή της αγοράς παίζοντας μουσική για όλα τα... γούστα σε όλο το κέντρο της πόλης

Πλούσια θα είναι η παρουσία των Μουσικών Συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 στην πόλη, με ποικίλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Λευκής Νύχτας και απλώνονται από την οδό Βενιζέλου ως την κεντρική πλατεία.

Συγκεκριμένα, στις 19:15 η Φιλαρμονική του δήμου Καβάλας (η οποία αποτελεί τμήμα του ΔΩΚ) θα ξεκινήσει από την εκκλησία του Αγίου Παύλου και θα κατευθυνθεί επί της Ομονοίας προς την κεντρική πλατεία. Εκεί στις 19:30 θα σημάνει την επίσημη έναρξη της Λευκής Νύχτας αλλά και της Τελετής Λήξης της Μαθητιάδας. Την Ορχήστρα διευθύνει ο αρχιμουσικός της Αθανάσιος Παρμενίδης.

Παράλληλα, στις 19:30 στην αυλή του 12ου Δημοτικού Σχολείου (περιοχή Αϊ-Γιάννη) θα βρίσκεται η Ορχήστρα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Μανώλη Παργεντάκη για να παρουσιάσει ένα κεφάτο πρόγραμμα με γνωστές μελωδίες από τη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική κληρονομιά μας.

Τέλος, στην κεντρική πλατεία θα παίξουν μουσική δύο ακόμη σύνολα σε μία μοναδική εκδήλωση. Αρχικά, περίπου στις 20:15 θα εμφανιστεί το «Εργαστήρι Ποπ-Ροκ» του καθηγητή του Ωδείου Ευριπίδη Ταρασίδη με διεθνείς επιτυχίες του χθες και του σήμερα από διάσημα συγκροτήματα, όπως Bon Jovi, Led Zeppelin, Pink Floyd κ.ά..

Η βραδιά θα συνεχιστεί στις 21:00 με την “Young Power Orchestra” (Ορχήστρα Συμφωνικού Ροκ) του ΔΩΚ, σε ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα με τίτλο “Broadway Musicals Tour“! Η εκδήλωση παρουσιάστηκε πριν από έναν μήνα επί δύο βραδιές στο κατάμεστο θέατρο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου και η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που αρκετοί έμειναν αναγκαστικά εκτός.

Το ΔΩΚ δεσμεύτηκε ότι θα την επαναλάβει και το πράττει! Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει μία επιλογή από τα πιο γνωστά τραγούδια των δημοφιλέστερων μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ-The Phantom of the Opera, Annie, Fiddler on the Roof, Evita, Chorus Line, Mamma Mia, Jesus Christ Superstar, Grease, Cats, Les Miserables-σε ενορχήστρωση και διεύθυνση του καθηγητή του Ωδείου Christopher Baka.

Συμμετέχουν μαθητές των τάξεων Μονωδίας και Φωνητικής του ΔΩΚ (διδασκαλία: Σιρανούς Τσαλικιάν και Σύλβια Γκότσεβα), ενώ φιλική συμμετοχή έχουν οι καθηγήτριες Σύλβια Γκότσεβα και Σεβαστή Μωϋσίδου, καθώς επίσης οι Γιάννης Ανατολίτης και Κωνσταντίνος Νάνος. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος.