2η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου: Ο λόγος στους πρωταγωνιστές με τη βράβευση όλων των ομάδων (φωτογραφίες)

Οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Καβάλας έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη θεατρική γιορτή παρουσία του γνωστού ηθοποιού Άγγελου Αντωνόπουλου-Πάνω από 3.500 θεατές είδαν τις παραστάσεις

Με τη βράβευση των θεατρικών ομάδων των Γυμνασίων και των Λυκείων της Καβάλας το βράδυ της Κυριακής 7 Μαΐου 2017 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου που συμμετείχαν στη 2η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου και μια μικρή γιορτή ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των δράσεων, μιας και την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάνε οι συμμετοχές των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων.

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Πέτρος Πετρόπουλος τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ότι αποδείχτηκε για ακόμα μια φορά πως ο κατεξοχήν θεατρικός χώρος της Καβάλας, ήτοι το Αντιγόνη Βαλάκου, αποδείχτηκε μικρός, γι’ αυτό και θα εισηγηθεί στη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα είτε την επέκτασή του είτε να βρεθεί ακόμα ένας χώρος που θα φιλοξενεί τη μεγάλη θεατρική οικογένεια της πόλης.

Αφορμή για την παραπάνω δήλωσή του στάθηκε η επιτυχία της μαθητικής θεατρικής γιορτής, η οποία στις 2 πρώτες βδομάδες συγκέντρωσε πάνω από 3.500 θεατές, αριθμός εντυπωσιακός, αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμα η δράση δεν ολοκληρώθηκε.

Ο κ. Πετρόπουλος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους μαθητές που συμμετείχαν στη 2η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου, την κριτική επιτροπή, τη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ και κυρίως τους τεχνικούς, που βρίσκονταν από τη πρώτη στιγμή στη διάθεση των θεατρικών ομάδων, ενώ τόνισε ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεχίσει τη συγκεκριμένη δράση και να την καταστήσει θεσμό.

Μάλιστα, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι θα μεταφέρει στην πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου το αίτημα του εκπαιδευτικού του Γυμνασίου Ποδοχωρίου Βύρωνα Λάμπρου οι μαθητές των σχολείων να δικαιούνται δωρεάν είσοδο στις παραστάσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Κατά σειρά βραβεύτηκαν οι θεατρικές ομάδες του Γυμνασίου του Αμυγδαλεώνα, του 5ου Γυμνασίου Καβάλας, του 1ου Γυμνασίου Καβάλας, του 4ου Γυμνασίου Καβάλας, του Γυμνασίου Ποδοχωρίου, του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, του 2ου Λυκείου Καβάλας, του 6ου Λυκείου Καβάλας (2 παραστάσεις: σύμπραξη με το 5ο Γυμνάσιο Καβάλας, το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και ξεχωριστή παράσταση του σχολείου), του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, του 1ου Λυκείου Καβάλας και του 5ου Λυκείου Καβάλας, το οποίο κέρδισε και το διαγωνιστικό μέρος και συμμετείχε στη Θεατρική Άνοιξη Εφήβων στη Θεσσαλονίκη (διαβάστε σχετικά εδώ).

Παράλληλα, η μικρή Δήμητρα από το Γυμνάσιο του Αμυγδαλεώνα κέρδισε το 1ο βραβείο στο διαγωνιστικό μέρος της καλύτερης ζωγραφιάς με θέμα-τι άλλο-τη Γιορτή του Μαθητικού Θεάτρου.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς η σύντομη ομιλία-παρέμβαση του γνωστού ηθοποιού Άγγελου Αντωνόπουλος, ο οποίος τόνισε απευθυνόμενος στους μαθητές ότι «εμείς δεν είχαμε όλη αυτή τη ζωντάνια κι αυτόν τον ενθουσιασμό που έχετε εσείς, καθώς κανείς δε μας τον δίδαξε, κανείς δε μας τον ενέπνευσε κι όλο αυτό θέλει εξωτερική παρόρμηση, θέλει το όνειρο που έχετε εσείς».

Να σημειωθεί ότι οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 με τη συμμετοχή των θεατρικών ομάδων των Δημοτικών Σχολείων της Καβάλας (δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ).

Ο συγγραφέας Ζήσης Α. Βαπορίδης και ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν από τις ξεχωριστές παρουσίες της βραδιάς