Αυλαία για τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου με την καθηλωτική συναυλία στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων (φωτογραφίες)

Εκατοντάδες μαθητές γυμνασίων από 15 Μουσικά Σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα απέδωσαν ένα εξαιρετικό μουσικό αποτέλεσμα-Τιμήθηκαν ο καθηγητής Στάθης Θ. Γρηγόριος και ο Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου για το πολυσήμαντο έργο τους

Με τη μεγάλη συναυλία από τα Μουσικά Σχολεία στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων αφιερωμένη στον Απόστολο Παύλο το βράδυ της Δευτέρας 8 Μαΐου 2017 ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον Απόστολο των Εθνών.

Συνολικά 700 μαθητές γυμνασίων από 15 Μουσικά Σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό «Άδοντες και ψάλοντες εν τη καρδία». Με εξαιρετικό συγχρονισμό και με ένα «ρεπερτόριο» από τη λόγια παραδοσιακή μουσική μέχρι τους ύμνους της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης, έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τον κύκλο των πλούσιων εκδηλώσεων, κερδίζοντας επάξια το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Ισάξια και η σύμπραξη του Χορού Αγιορειτών Πατέρων υπό τη διεύθυνση του γέροντος Δαμασκηνού και της συνοδείας του, που έδωσαν έναν κατανυκτικό τόνο στην εκδήλωση.

Πιο ενδεδειγμένη επιλογή για την ανάγνωση των κειμένων δεν υπήρχε από αυτή του διακεκριμένου ηθοποιού Άγγελου Αντωνόπουλου, ο οποίος βρέθηκε στον… φυσικό του χώρο, ενώ ο Αλέξης Κωστάλας παρουσίασε την εκδήλωση με τον δέοντα «εικαστικό» τόνο.

Ο Αλέξης Κωστάλας μαζί με τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Καβάλας Γιάννη Κακάρα
Ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος
Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα με τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Καβάλας Γιάννη Κακάρα

Στο περιθώριο της συναυλίας η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Προκόπιος τίμησαν για το πολυσήμαντο έργο τους τον καθηγητή Στάθη Θ. Γρηγόριο και τον Ακαδημαϊκό Θεόδωρο Αντωνίου.

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Προκόπιος τίμησε τον καθηγητή Στάθη Θ. Γρηγόριο για το πολυσήμαντο έργο του

Τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου διοργάνωσαν με επιτυχία η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, ο δήμος Καβάλας και του Μουσικό Σχολείο Καβάλας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και με την υποστήριξη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Μουσικών Σχολείων, των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

Η στιγμή της βράβευσης του Ακαδημαϊκού Θεόδωρου Αντωνίου από τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα

Οι εκδηλώσεις κλείνουν-και τυπικά-το πρωί της Τρίτης 9 Μαΐου 2017 στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη βράβευση των μαθητών των Μουσικών Σχολείων που τίμησαν την Καβάλα με την παρουσία τους και αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες των εκδηλώσεων.

Φωτογραφίες: Λάσκαρης Τσούτσας