Φωτογραφίζοντας τον θαυματουργό «πηλό» των Κρηνίδων

Διήμερο εκδηλώσεων προβολής του Πηλοθεραπευτηρίου των Κρηνίδων στην Αθήνα, παράλληλα με έκθεση φωτογραφίας και φωτογραφικό λεύκωμα

Ο δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία διοργανώνουν στις εγκαταστάσεις της ΕΦΕ στην Αθήνα, έκθεση φωτογραφίας των φωτογράφων Μακρίνας Μπελετσέλη και Γιώργου Μυτιληνού με θέμα τον ιαματικό πηλό του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων Καβάλας.

Η έκθεση θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων και τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 στις 19:30. Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση του καλλιτεχνικού φωτογραφικού λευκώματος «Περί Πηλού…Εικόνα & Λόγος» με περιεχόμενο από το υλικό της έκθεσης. Το λεύκωμα θα παρουσιάσουν οι:

  • Γιάννης Λυκούρης, MFIAP, HonEFIAP, Γ.Γ της FIAP, Αντιπρόεδρος της ΕΦΕ, Δικηγόρος
  • Δρ Δημήτρης Τουσίμης, EFIAP, EHPS gold, PSA***  Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΦΕ, Χειρουργός
  • Ζαφείρα Χάιδου, Μουσειολόγος – Αρχαιολόγος – Ιστορικός της Τέχνης

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στις 18:00, θα διοργανωθεί από τον δήμο Καβάλας και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, ημερίδα με τίτλο «Οι θεραπείες της ιαματικής ιατρικής στο Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού – Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων Καβάλας».

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο εντευκτήριο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας με συντονιστή τον Κωνσταντίνο Κουσκούκη Καθηγητή Δερματολογίας – Νοµικό, Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και επιφανείς εισηγητές διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων.