Σεμινάριο Jazz Drumming στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας από τον Δημήτρη Κοσμίδη

Το τρίωρης διάρκειας σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 14:00-17:00 στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» με ελεύθερη είσοδο-Απευθύνεται σε μαθητές όλων των επιπέδων, εντός και εκτός του ΔΩΚ

Καθώς οδεύουμε προς το τέλος της σχολικής χρονιάς, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας συνεχίζει τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες φιλοξενώντας τον διακεκριμένο ντράμερ Δημήτρη Κοσμίδη. Ο Έλληνας καλλιτέχνης ζει και δραστηριοποιείται στην Ολλανδία, αλλά το διάστημα αυτό βρίσκεται σε περιοδεία στην Βόρεια Ελλάδα.

Το Σεμινάριο είναι τρίωρης διάρκειας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, από τις 14:00 έως τις 17:00 στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του ΔΩΚ. Απευθύνεται σε μαθητές όλων των επιπέδων, εντός και εκτός του Ωδείου, με στόχο να προσφέρει μια προσιτή προσέγγιση στην Τζαζ δίνοντας έμφαση στα ντραμς. Περιλαμβάνει ενεργή συμμετοχή των μαθητών και real time application (εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο) από το τρίο του καλλιτέχνη, που αποτελούν ο Κώστας Αντωνόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα) και ο καθηγητής του ΔΩΚ Νίκος Πανταζόγλου (ηλεκτρικό μπάσο).

Θα καλυφθούν τα εξής θέματα:

  • Η ιστορία της Τζάζ μουσικής και ο ρόλος του ντράμερ σε αυτήν
  • Τα Drums ως συνοδευτικό όργανο στην Τζάζ μουσική (στην ενότητα αυτή η παρουσίαση θα γίνει με συνοδεία μπάντας)
  • Drum solos (στην ενότητα αυτή η παρουσίαση θα γίνει με συνοδεία μπάντας)
  • Βrushes (σκουπάκια)
  • Η εφαρμογή των rudiments σε τζάζ σόλο
  • Προτεινόμενη δισκογραφία

Είσοδος ελεύθερη!