Sede Vacante: Από την Καβάλα στο… Βουκουρέστι με τους Evanescence!

Το κορυφαίο Goth Metal συγκρότημα επέλεξε τους Καβαλιώτες μουσικούς για να «ανοίξουν» τη συναυλία τους στη Ρουμανία στις 29 Ιουνίου 2017

Οι φίλοι του goth metal στην Ελλάδα γνωρίζουν πλέον καλά το συγκρότημα των Sede Vacante, αφού ο πρώτος δίσκος τους “Skies Infernal” θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα του είδους τη χρονιά που μας πέρασε. Σιγά-σιγά, το metal duo από την Καβάλα αρχίζει να «χτίζει» μία βάση οπαδών και στην Ευρώπη, αφού μαζί τους έχουν ασχοληθεί και έχουν πει τα καλύτερα και γνωστά περιοδικά (έντυπα και ηλεκτρονικά) του χώρου.

Ως «επιστέγασμα» του πολύ θετικού αποτυπώματος που άφησε το “Skies Infernal” έρχεται και η είδηση ότι οι Sede Vacante θα ταξιδέψουν στις 29 Ιουνίου 2017 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας για να «ανοίξουν» τη συναυλία των Evanescence, τους συγκροτήματος που θεωρείται κορυφαίο στο είδος του Goth Metal παγκοσμίως!

Νά και η αφίσα της συναυλίας:

Να σημειωθεί ότι μόλις λίγες μέρες πριν, οι Sede Vacante ολοκλήρωσαν στην Αθήνα τα γυρίσματα του δεύτερου promo video clip τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει λίγο πριν τη συναυλία με τους Evanescence. Το πρώτο video του δίσκου ήταν για το τραγούδι «Hate Eternal» το οποίο είχε γυριστεί στην Καβάλα τον περασμένο Δεκέμβριο. Δείτε το εδώ:

Sede Vacante είναι ένα goth metal duo από την Καβάλα. Τα δύο κεντρικά πρόσωπα του group είναι ο Michael Tiko (ο γνωστός στην πόλη της Καβάλας δικηγόρος Μιχάλης Τικόπουλος, φωνητικά, κιθάρες, πλήκτρα) και η Constantine Alex (τραγούδι). Στις 18 Νοεμβρίου 2016, οι Sede Vacante κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album «Skies Infernal». Ο δίσκος περιέχει 10 πρωτότυπα συνθέσεις του Μιχάλη Τικόπουλου και ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στην Καβάλα. Τη μίξη του album ανέλαβε ο Fotis Benardo (ex- Septicflesh, Six4Nine) και το mastering έγινε από τον Jens Bogren (Rotting Christ, Οpeth, Amon Amarth, Katatonia, Paradise Lost) στα Fascination Street Studios της Σουηδίας.

Ο δίσκος «Skies Infernal» των Sede Vacante κυκλοφορεί μέσω της γερμανικής δισκογραφικής εταιρίας Pride & Joy Music σε όλο τον κόσμο, ενώ είναι διαθέσιμος και μέσω του Apple Music αλλά και του Spotify.