Η Αναστασία, ο Φίλιππος και ο Θάνος μάς έκαναν και πάλι όλους περήφανους

Νέες διεθνείς διακρίσεις για τρεις μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας

Αλλεπάλληλες είναι οι διεθνείς και εγχώριες διακρίσεις των αριστούχων μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, καταδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της διδασκαλίας και δικαιώνοντας τους κόπους των ίδιων των παιδιών, των γονιών τους και γεμίζοντας με μεγάλη χαρά και περηφάνια όλη την «οικογένεια» του ΔΩΚ.

Συγκεκριμένα, η αριστούχος μαθήτρια βιολιού Αναστασία Νεοχωρλή, που τα τελευταία δύο χρόνια μελετά εντατικά με τον τακτικό επισκέπτη καθηγητή του Δ.Ω.Κ. Γιάννη Κορμπέτη, κατάφερε να αποσπάσει 3 βραβεία σε ισάριθμούς διαγωνισμούς! Συγκεκριμένα, έλαβε 3ο Βραβείο στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό “Rising Stars Grand Prix” του Βερολίνου (Κατηγορία “Junior”, 10-12 ετών), καθώς επίσης 3ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό “eMuse Online” της Σαντορίνης (Β΄ Κατηγορία, 9-11 ετών). Τέλος, κέρδισε το 3ο Βραβείο στον 40ο Πανελλήνιο & Παγκύπριο Διαγωνισμό Εγχόρδων «Φίλωνα» στην Αθήνα (Α΄ Κατηγορία), ο οποίος έλαβε χώρα το Σάββατο 6 Μαΐου 2017.

Επιπλέον, ο Φίλιππος Μανωλούδης – αριστούχος μαθητής κιθάρας – απέσπασε διάκριση με βαθμό «Άριστα» στον 13ο Διεθνή Διαγωνισμό για Νέους Κιθαριστές “Anna Amalia” της Βαϊμάρης (Κατηγορία ΙΙ), που διεξήχθη το διάστημα 18-23 Απριλίου.

Στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχε και ο Θάνος Τζανετάκης –έτερος αριστούχος μαθητής του Ωδείου– ο οποίος απέσπασε διάκριση με βαθμό «Καλώς». Οι δύο νεαροί και πολυβραβευμένοι κιθαριστές, που φοιτούν στην τάξη του καθηγητή Φώτη Κουτσοθόδωρου με πλήρη υποτροφία σπουδών, ταξίδεψαν στο εξωτερικό με έξοδα του ΔΩΚ.

Συγχαρητήρια από τη Διοίκηση του ΔΩΚ

Στον απόηχο των νέων αυτών σημαντικών διακρίσεων των τριών σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, ο πρόεδρος του Ωδείο Περικλής Τελίδης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, στους γονείς και τους καθηγητές τους, για την άριστη εκπροσώπηση του κορυφαίου μουσικού εκπαιδευτικού ιδρύματος του Δήμου Καβάλας. Ευχόμαστε σε όλους ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και ελπίζουμε ότι με την πορεία και την πρόοδό τους θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο στην Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας – και όχι μόνον».