Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου: Βούληση της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας να διευρύνει τον θεσμό σε όλη την ΑΜ-Θ

Οι παραστάσεις των έξι θεατρικών ομάδων ξεκινάνε την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 στις 20:30 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ετοιμάζεται και φέτος για τις Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου, μια διοργάνωση που ξεκινάει την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 στις 20:30 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017.

Έξι διαφορετικές θεατρικές ομάδες από το νομό Καβάλας θα ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις μέσα από την παρουσίαση της δουλειάς τους, με τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Πέτρο Πετρόπουλο να ανάγει τη διοργάνωση και σε ένα άλλο επίπεδο, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα «σκαλάκι» ανάμεσα στην θεατρική εκπαίδευση των σχολείων μέσα από τη Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου «που θα γίνει θεσμός με ή χωρίς εμάς» και την επιτομή της θεατρικής Παιδείας που «εκπροσωπείται» από το Φεστιβάλ Φιλίππων και το επαγγελματικό θέατρο.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 ότι στόχος της διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας είναι να στηρίξει όπως μπορεί το ερασιτεχνικό θέατρο και να υποστηρίξει την πολιτική που είχε εξ αρχής: «Να κάνει κι άλλα ανοίγματα το θέατρο στην πόλη και να βλέπουμε γεμάτο το Αντιγόνη Βαλάκου», όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος, ενώ αποκάλυψε ότι το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας θα επιδιώξει να «ανοίξει» τον θεσμό την Ημερών Ερασιτεχνικού Θεάτρου σε όλη την ΑΜ-Θ, προσκαλώντας στο μέλλον και θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες άλλων πόλεων, διευρύνοντας τον εν λόγω θεσμό.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των ομάδων μίλησαν συνοπτικά για τα έργα που θα ανεβάσουν, ενώ ευχαρίστησαν το ΔΗΠΕΘΕ για τη φιλοξενία. Το λόγο έλαβαν η Στέλλα Φουρναράκη από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο «Το Πράβι»-Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων, ο Παύλος Λεμοντζής από την Ομάδα «Χ-οδός», η Θεοδώρα Βαβαλέσκου από τη «Θεατρική Μηχανή», η Αδελαϊδα Ράπτη από τους «Παραμυθάδες», η Μαρία Kολτσακίδου από τη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας και η Φωτεινή Γαϊτανίδου από τον Μορφωτικό Πολιτιστικός Σύλλογο Νέας Περάμου.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων που θα παρουσιαστούν κατά τις Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου εδώ.