Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος «σύστησε» στην Καβάλα το νέο του βιβλίο

Ο «Οδοστρωτήρας» ισοπεδώνει μύθους και Ιστορία δημιουργώντας ένα συνονθύλευμα από ακραία και ετερόκλητα συναισθήματα, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον όλων όσοι βρέθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

ΗΔημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Καβάλας διοργάνωσαν την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης την παρουσίαση του 3ου βιβλίο της μυθιστορηματικής τριλογίας του συγγραφέα και δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου με τίτλο «ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ».

Για το βιβλίο μίλησαν η δημοσιογράφος Κατερίνα Κακιλή και ο εκπαιδευτικός-υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Βλαστάρης, ενώ αποσπάσματα διάβασαν μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Θεάτρου Παίδευσις».

«Οδοστρωτήρας» είναι το τρίτο μυθιστόρημα της τριλογίας «ΠΟΡΕΙΑ» με πρώτο βιβλίο το «Αίμα σπέρμα ψέμα» και δεύτερο βιβλίο το «Έρωτας στα χρόνια της κρίσης». Όπως διαπίστωσαν και οι «κατοικοεδρεύοντες» του πάνελ, το βιβλίο αποτελεί μια εξαιρετική συρραφή πραγματικών και μυθοπλαστικών γεγονότων εκφρασμένα με δημοσιογραφική ευφράδεια και ακρίβεια και εύληπτη, αλλά εντέχνως (και αρκούντως) περίτεχνη λογοτεχνική έκφραση, «ισοπεδώνοντας» στο πέρασμά της ιστορικά γεγονότα, συναισθήματα και αιώνια φιλοσοφικά ερωτήματα, με γνώμονα τον άνθρωπο και προορισμό την οπτιμιστική σκοπιά της ζωής.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος κατάγεται από την Καβάλα, είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών, (ΕΣΗΕΑ) και από τα πιο παλιά στελέχη της ΕΡΤ. Εργάσθηκε ως ρεπόρτερ, συντάκτης γραφείου, αρχισυντάκτης, αρθρογράφος και διευθυντής  στις εφημερίδες και περιοδικά: Ταχυδρόμος, Ελληνικός Βορράς, Ημερησία, Ελεύθερος Κόσμος, Απογευματινή, Ελεύθερη Ώρα, Ακρόπολη, Χώρα, Επίκαιρα, Πολιτικά Θέματα.

Ίδρυσε τις εφημερίδες και τα περιοδικά: Ημερολόγιο, Δραμηνά, Σκύλος, Πειραϊκή, Επαρχιακοί Αντίλαλοι, Δημοσιογραφία, Πορτραίτα-βιογραφίες, Αλαρμ.

Εργάστηκε στα γραφεία τύπου: Υπουργείου Εμπορίου, Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακών Εφημερίδων και μεγάλων εταιρειών και επιχειρήσεων.

Ο κ Βαγγέλης Παπαδόπουλος μας εξομολογήθηκε πως ουσιαστικά λείπει από την Καβάλα από το 1970 και οριστικά από το 1990.Απο κει και πέρα ήρθε στην πόλη 2-3 φορές, όμως η πατρίδα είναι πατρίδα. «Κάνω με την συγγραφή μου είπε το καθήκον μου να εκφράσω τις απόψεις μου ,την κοινωνία στην οποία ζω, να αναλύσω τις θέσεις μου ως γραφιάς, τους συμβολισμούς, το περιεχόμενο τους και την σπίθα που έχει ο καθένας μέσα στην καρδιά του να την κάνω φλόγα , να ανάψει για το καλό».

Οι νέοι άνθρωποι σήμερα διαβάζουν βιβλία λίγο η περισσότερο και παλιότερα και τώρα γιατί το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου . επομένως δεν κρίνεται η αξία του βιβλίου από την κυκλοφορία που έχει , αλλά από την χρησιμότητα και την προσφορά που έχει στο κοινό σύνολο . Ενώ λέμε ότι ο κόσμος δεν διαβάζει βιβλία, καθημερινά θα αναφέρεται σε κάποιο βιβλίο που έχει διαβάσει.

Μιλώντας για την ενασχόληση με του ιντερνέτ από τον νέο κόσμο είπε «Υπάρχει μεγάλη μοναξιά στον σύγχρονο κόσμο και ιδιαίτερα στην νεολαία. Το σερφάρισμα δίνει λύση στην μοναξιά . Από κει και μετά για τις τηλεοπτικές εκπομπές και τα μέσα μαζικής δικτύωσης, αυτό είναι μια εξέλιξη της τεχνολογίας .Το διαδίκτυο ξεκίνησε από τις βραχογραφίες των πρωτόγονων, όταν ο άντρας πήγαινε και σκάλιζε μορφές γι να αρχίσει η επικοινωνία. Και μετά ήρθε το περιστέρι με μηνύματα, το τηλεγράφημα, το γράμμα, και τώρα φτάσαμε στο sms.