Ο Θοδωρής Γκόνης στο Φεστιβάλ Αθηνών βλέπει προς τον… Kήπο (φωτογραφίες+βίντεο)

Μια παράσταση-περίπατο «μαθητείας και αλητείας» στον Εθνικό Κήπο ετοιμάζει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Στα πλαίσια των αθηναϊκών δράσεων «Ζήσε τον κήπο αλλιώς», ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρής Γκόνης σκηνοθετεί μία θεατρική και συνάμα ποιητική διαδρομή στον Εθνικό Κήπο, από τις 22 έως και τις 26 Ιουνίου 2017, με «ξεναγούς» τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, την Ελένη Κοκκίδου, την Κατερίνα Πατσιάνη και τη Μυρτώ Γκόνη.

Δείτε το video trailer εδώ:

Επίσημα χαρακτηρισμένος ως ιστορικός τόπος, ο Εθνικός (άλλοτε Βασιλικός) Κήπος είναι ένα μάτι του κυκλώνα στο κέντρο της Αθήνας: σημείο νηνεμίας τριγυρισμένο από την ένταση της πόλης, που φέρει μέσα του τη μνήμη και την ιστορία της.

Ανάμεσα στα 500 είδη φυτών,  που ήρθαν απ’ όλο τον κόσμο με τη φροντίδα της βασίλισσας Αμαλίας και των βοτανολόγων της, περιμένουν να συναντήσουν τους επισκέπτες μορφές μαρμάρινες, ο Διονύσιος Σολωμός, ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Ζαν Μορεάς, ο Καποδίστριας αλλά και ο Ιωάννης Εϋνάρδος, άξια τέκνα μιας Ελλάδας που δεν της έλειψε η φωτισμένη ηγεσία.

Ο Θοδωρής Γκόνης προτείνει μια διαδρομή με υλικά κείμενα και ντοκουμέντα αυτών των μόνιμων κατοίκων του Κήπου, των ποιητών, των πολιτικών, των γεωπόνων και των μηχανικών που τον διαμόρφωσαν και της εικοσάχρονης Βαυαρής βασίλισσας που τον ονειρεύτηκε και μας τον χάρισε.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και τα δελτία εισόδου μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών στη στοά της Πεσμαζόγλου (Πανεπιστημίου 39 ) από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 09:00-17:00 και το Σάββατο 09:00-15:00.