The Lighthouse Festival: Έστειλε το πρώτο… φως από τον Φάρο της Καβάλας (φωτογραφίες)

Οι δράσεις του Φεστιβάλ συνεχίζονται και το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουλίου 2017 με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες σε έναν εξαιρετικό χώρο, στην αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου, με την είσοδο να είναι δωρεάν

Η Lighthouse Fest-Team και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας στάθηκαν και φέτος, για 3η συνεχόμενη χρονιά, συνεπείς στο ραντεβού τους, παρουσιάζοντας στην αυλή του σχολείου, δίπλα στον Φάρο της Καβάλας στην Παναγία το Lighthouse Festival.

Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουλίου 2017 και περιελάμβανε συναυλίες τοπικών ροκ σχημάτων, καλλιτεχνικά δρώμενα και την προβολή της ταινίας «Ας περιμένουν οι γυναίκες», παρουσία, μάλιστα, ενός εκ των πρωταγωνιστών, του Αργύρη Μπακιρτζή.

Παράλληλα, στο χώρο φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας, χειροποίητες δημιουργίες και βιβλία από το εργαστήριο Αρτήτα, πάγκος με χειροποίητα κοσμήματα, καθώς και μπαρ με φαγητό και ποτό.

Πολύς ο κόσμος-και κυρίως νέοι-και ποικίλες οι δράσεις κατά την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, το οποίο συνεχίζεται και το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017, αλλά το πιο σημαντικό «επίτευγμα» της διοργάνωσης είναι ότι κατάφερε να «φωτίσει» ένα από τα καλύτερα σημεία της πόλης-βοηθούσης και της πανσελήνου… παρά δυο μέρες-και να το μετατρέψει σε μια κοιτίδα πολιτισμού, διαχέοντας το φως της σε όλη την πόλη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Φεστιβάλ είναι προϊόν μιας προσπάθειας η οποία βασίζεται εξολοκλήρου στον εθελοντισμό και στην προώθηση ενός εναλλακτικού τρόπου ψυχαγωγίας, ενώ απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών αναδεικνύοντας τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης.

Με σύνθημα το «spread the light»(«εξάπλωσε το φως»), οι διοργανωτές προσκαλούν όλους τους ενδιαφερόμενους με μεγάλη χαρά και φέτος έχοντας ως σκοπό να μοιραστεί παντού το φως του Φάρου! Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ για το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 και τις δράσεις που περιλαμβάνει εδώ.