60 χρόνια Φεστιβάλ Φιλίππων: Μια πρεμιέρα αντάξια της ιστορίας του (φωτορεπορτάζ)

H... Edith Piaf και ο θεός Διόνυσος έδωσαν «ζωή» στο αρχαίο Θέατρο Φιλίππων και παράλληλα την εκκίνηση για το φετινό επετειακό Φεστιβάλ Φιλίππων το οποίο τίμησαν στην πρεμιέρα του χιλιάδες κόσμου

Η εξαιρετική παράσταση PIAF! THE SHOW και η εικαστική έκθεση με τίτλο «Διονυσιακά» ήταν-όπως αποδείχτηκε και εκ του αποτελέσματος-ο ενδεδειγμένος τρόπος για να ξεκινήσει το επετειακό, 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουλίου 2017 στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων.

Ο κόσμος άρχισε να γεμίζει από νωρίς το αρχαίο θέατρο, με τα αυτοκίνητα να προκαλούν ουρά χιλιομέτρων προς την Καβάλα, αλλά και προς τη Δράμα, ενώ η έκθεση των 16 εικαστικών λειτούργησε εν είδει «οικοδεσπότη» της βραδιάς, καθώς τα έργα υποδέχονταν όσους συνέρρεαν στο αρχαίο θέατρο και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο χώρο όσο διαρκεί το Φεστιβάλ, ίσως και λίγο περισσότερο.

Το KAVALAPOST βρέθηκε στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ και κατέγραψε εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές αλλά παράλληλα υπενθυμίζουν ότι το Φεστιβάλ Φιλίππων ανανεώνεται, προσαρμόζεται, συνεχίζει να φιλοξενεί εξαιρετικές παραστάσεις και δράσεις, δίνει βήμα σε νέους εικαστικούς και καλλιτέχνες και κρατάει μια ποιότητα κόντρα στους καιρούς των εκπτώσεων και των αρπαχτών.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες με «πρωταγωνιστή» τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την αυλαία του Φεστιβάλ.