ΠΑΙΔΟcosmopolis: Πού να πάτε, τι να δείτε-Το αναλυτικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ

Ένας πρακτικός «χάρτης» για μικρούς, αλλά και μεγάλους, για το παιδικό κομμάτι του Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 στη συνοικία της Παναγίας

Η μεγάλη γιορτή της Καβάλας που λέγεται Cosmopolis ξεκινάει… Και ξεκινάει με τιμώμενα πρόσωπα τα παιδιά, μικρά και… μεγάλα. Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, μετά την παρέλαση των αποστολών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ξεκινάνε νωρίς το απόγευμα οι δράσεις στη συνοικία της Παναγίας, με… σημαιοφόρους τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα του Παιδοcosmopolis με τις δράσεις, την περιγραφή τους, τις ώρες και τα μέρη που θα φιλοξενηθούν, ενώ αναλυτικά όλο το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το φετινό Φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ.

Συνάντηση με τις μασκότ του Παιδοcosmopolis

Τοποθεσία: Δρόμοι Παλιάς Πόλης
Ώρα: 19:00-21:00

Ελάτε να γνωρίσετε την Ντάλια την Βεντάλια και τον Πελοπίδα τον Πυγολαμπίδα, τις μασκότ του Παιδοcosmopolis.

Ομάδα κουκλοθεάτρου ΤΙΚ-ΝΙΚ της ΚΟΙΝΣΕΠ «ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ»

Τοποθεσία: οδός Θεοδώρου Πουλίδου, χώρος υποδοχής
Ώρα: 19:00-21:00

Οι τέσσερις κούκλες του Παιδοcosmopolis, η Ντάλια η Βεντάλια, ο Πελοπίδας ο Πυγολαμπίδας, ο Λίνος ο Δελφίνος, και η Σιμώνα η Χελώνα βοηθάνε στην ενημέρωση των επισκεπτών για τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις της ημέρας. Οι κούκλες παίζουν διαδραστικά με μικρούς και μεγάλους δίνοντας πληροφορίες και για τη χώρα της ημέρας.

Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού από την Gamecraft

Τοποθεσία: Πάρκο Χαλήλ Μπέη
Ώρα: 19:00-21:00

Ένα μυστικό βρίσκεται περίτεχνα κρυμμένο εντός του Πάρκου Χαλήλ Μπέη. Οκτώ σημεία φιλοξενούν οκτώ γρίφους, στοιχεία που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κάθε μίας χώρας. Ελάτε να λύσουμε τους γρίφους με έντονες στιγμές διασκέδασης και αυξημένη αδρεναλίνη.

Για μικρούς και μεγάλους

Face…painting

Πολυθέαμα  Κρόκο & Λίνο
Τοποθεσία: Πάρκο Χαλήλ Μπέη
Ώρα: 19:00-21:00

Μοναδικά, καλοκαιρινά, πολύχρωμα, λαμπερά σχέδια ζωγραφισμένα με ακίνδυνα υδροδιαλυτά χρώματα μεταμορφώνουν μικρούς και μεγάλους.

*Εκ παραδρομής, στη σελίδα 22 του αναλυτικού προγράμματος του φεστιβάλ παρουσιάζεται εσφαλμένα ως ημέρα διεξαγωγής της δράσης τη Παρασκευή 21 Ιουλίου, στο  Πάρκο Χαλήλ Μπέη

Cosmoεργαστήρια «οι μικροί δημιουργοί»

Τοποθεσία: 7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας-Φάρος
Ώρα: 19:00-21:00

Κατασκευή διακοσμητικών Licitar σε ξύλο (Κροατία)
Ένα διάσημο σύμβολο της Κροατίας, ειδικά από το Ζάγκρεμπ και τη βόρεια Κροατία, είναι οι καρδιές σε μορφή μπισκότου που παρασκευάζονται από ζύμη μελιού και αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κροατίας και της Σερβίας. Χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικό δώρο, που συχνά δίνεται σε εορτασμούς αγάπης. Η τέχνη τους είναι εγγεγραμμένη στον κατάλογο της UNESCO.

Κατασκευή μάσκας θεού Ήλιου των Ιnkas (Περού)
Στη μυθολογία των Ίνκας, ο Ίντι είναι ο θεός του ήλιου και είναι ο πιο σημαντικός από τους θεούς των Ίνκας, καθώς αντιπροσώπευε τον Ζωοδότη Ήλιο, που έδινε το φως και τη θέρμη του στους ανθρώπους. Η λατρεία του ήταν διαδεδομένη στους αγρότες, που στρέφονταν σε αυτόν για καλή σοδειά.

Για παιδιά Δημοτικού

Μια φορά κι έναν καιρό… δύο πόδια!

Θέατρο ποδιών της Veronica Gonzalez
Τοποθεσία: 1ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας-Φρούριο
Ώρα: 21:30-22:30

2 πόδια … αλλά τα πόδια είναι ιδιαίτερα και μεταμορφώνονται σε απίστευτους χαρακτήρες από μόνα τους κάθε φορά που σηκώνονται προς τον ουρανό. Κινούνται στο ρυθμό της μουσικής και ερμηνεύουν ιστορίες με φαντασία και χιούμορ. Το πρόσωπο κάθε κούκλας είναι η πατούσα του ποδιού…

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι σε αυτή τη συγκινητική παράσταση που υπερβαίνει τα εμπόδια της γλώσσας.

*Εκ παραδρομής, στη σελίδα 22 του αναλυτικού προγράμματος του φεστιβάλ παρουσιάζεται εσφαλμένα ως ημέρα διεξαγωγής της δράσης τη Παρασκευή 21 Ιουλίου, στο  1ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας-Φρούριο.