Cosmopolis 2017: Το ταξίδι ξεκίνησε (φωτογραφίες)

Η πολύχρωμη πορεία πολιτισμών στο κέντρο της Καβάλας έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της μεγάλης γιορτής που θα φιλοξενηθεί στην παλιά πόλη

Η πόλη της Καβάλας φόρεσε τα καλά της και υποδέχτηκε-και επίσημα-το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου 2017 το Φεστιβάλ Cosmopolis 2017. Χρώματα, μουσικές, ήθη κι έθιμα χωρών από 4 ηπείρους ξεχύθηκαν στους δρόμους, κηρύσσοντας την έναρξη της μεγάλης πολυ-πολιτισμικής γιορτής.

Χορευτικά συγκροτήματα από Πορτογαλία, Μεξικό, Αίγυπτο, Περού, Κροατία, Βουλγαρία, Αρμενία και Ελλάδα θα συμμετέχουν με 235 χορευτές που θα παρουσιάσουν δείγματα του πολιτισμού τους, της ιστορίας τους, της μαγειρικής τους, της μουσικής τους και των τεχνών τους.

Κι εκτός των άλλων, όπως τόνισε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα που υποδέχτηκε το πρωί στο δημαρχείο, μαζί με την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου τους εκπροσώπους των αποστολών, «είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτές τις χώρες που θα έρθουν στην πόλη μας, αφού δεν μπορούμε τόσο εύκολα να πάμε εμείς εκεί. Άλλωστε, οι λαοί του κόσμου είναι κάθε χρόνο καλοδεχούμενοι στην Καβάλα και την παλιά της πόλη, στο φεστιβάλ Cosmopolis».

Η κ. Ιωσηφίδου είπε πως είναι πολύ περήφανη για όλες τις αποστολές που βρίσκονται στην Καβάλα. «Είναι μια μεγάλη μέρα για την πόλη, με την αναβίωση του Cosmopoliς, γιατί το ζήτησαν οι καβαλιώτες. Κάθε χώρα με την έναρξη του φεστιβάλ θα την απολαύσουμε με τα χορευτικά της συγκροτήματα συνδυασμό με γεύσεις, σινεμά, κουζίνα, παιδοcosmopolis, δρώμενα, ποίηση, εργαστήρια και συναυλίες», δήλωσε η ίδια.

 

Στη συνέχεια όλοι οι αντιπρόσωποι των αποστολών από τις προαναφερόμενες χώρες εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την πρόσκληση και τη φιλοξενία στην Καβάλα, λέγοντας ότι η Καβάλα είναι τυχερή που έχει ένα τέτοιο φεστιβάλ που την κάνει παράδειγμα πολυεθνικής κουλτούρας, ενώ εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την ομορφιά της πόλης και υποσχέθηκαν πως θα μας αποζημιώσουν με την γνώση του πολιτισμού τους που θα μας μεταδώσουν μέσα από τα τραγούδια τους, τους χορούς τους και την άγνωστη σ’ εμάς μαγειρική τους.

Η δήμαρχος χάρισε σε όλους αναμνηστικά από την Καβάλα και εκείνοι ανταπέδωσαν με χειροποίητα αντικείμενα των δικών τους χωρών, ενώ στη συνέχεια όλα τα μέλη των αποστολών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και διέσχισαν την οδό Βενιζέλου, φτάνοντας στον Δημοτικό Κήπο, χορεύοντας και τραγουδώντας, δίνοντας τη δυνατότητα στους καβαλιώτες να πάρουν μια πρώτη γεύση όλων όσων θα απολαύσουν όλες τις μέρες στην Παναγία όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ Cosmopolis.

Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Cosmopolis εδώ και του Παιδοcosmopolis εδώ.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την τελετή υποδοχής των αποστολών και την επίσκεψή τους στο δημαρχείο της Καβάλας.