Αντί Φεστιβάλ Παπαϊωάννου, «Μουσικό Καλοκαίρι» με κορυφαίες εκδηλώσεις από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας

Τρεις συναυλίες σε αρχαίο θέατρο Φιλίππων και Imaret θα καλύψουν το «κενό» που δημιουργείται φέτος

Όπως είχε «υποσχεθεί» η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα (διαβάστε σχετικά εδώ), μπορεί το Φεστιβάλ Γ.Α. Παπαϊωάννου να μην πραγματοποιηθεί φέτος (με στόχο τη «μεταφορά» του τον Φεβρουάριο του 2018), ωστόσο το «κενό» θα καλύψουν κορυφαίες μουσικές εκδηλώσεις που θα διοργανώσει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Και κάπως έτσι προέκυψε το μίνι-«φεστιβάλ» υπό τον τίτλο «Μουσικό Καλοκαίρι 2017» το οποίο περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του τρεις συναυλίες: δύο στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων (στις 31 Ιουλίου και στις 30 Αυγούστου 2017) και μία «εμβόλιμη», στις 12 Αυγούστου 2017, στο Imaret, με την ιδιαιτερότητα αυτής να έγκειται στο ότι το μουσικό σύνολο που θα εμφανιστεί, θα παίξει ζωντανά «μέσα» από την υδάτινη επιφάνεια που βρίσκεται στο κέντρο της μεγάλης «αυλής» του ξενοδοχείου!

Την ευθύνη της επιλογής των μουσικών σχημάτων και των καλλιτεχνών αλλά και της διοργάνωσης του «Μουσικού Καλοκαιριού» έχει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του «φεστιβάλ» θα ανακοινωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συναυλία του Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων θα παρουσιαστεί ζωντανά και ένα έργο του Γιάννη Ανδρέου Παπαϊωάννου, δημιουργώντας έτσι μία «σύνδεση» με τον άνθρωπο που «έδωσε» το όνομά του στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής που επί 17 χρόνια διοργανώνοντας ανελλιπώς στην πόλη μας.