«Επτά επί Θήβας»: Η εμβληματική παράσταση για τους… εσωτερικούς εχθρούς μας στο 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων

Οι συντελεστές της παράστασης μίλησαν για την τραγωδία του Αισχύλου με έμφαση στα σημεία που την κάνουν επίκαιρη όσο ποτέ-Η παράσταση «ανεβαίνει» στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Οι «Επτά επί Θήβας», η απόλυτη επιτυχία του περσινού καλοκαιριού επιστρέφει για ένα νέο κύκλο παραστάσεων. Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που κέρδισε κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Όπως ανέφερε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συντελεστές της παράστασης από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιουλίου 2017, η επιτυχία της παράστασης είναι εγγυημένη, βάση των συντελεστών της και της «υπογραφής» του ΚΘΒΕ, ενώ αναφέρθηκε και στο πόσο επίκαιρη είναι ακόμα και σήμερα η τραγωδία του Αισχύλου, με τις αναφορές της στη λαγνεία της εξουσίας και στους εξωτερικούς, αλλά και εσωτερικούς μας εχθρούς, τους εχθρούς που κρύβει ο κάθε άνθρωπος στη ψυχή του.

Από την μεριά του ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Πέτρος Πετρόπουλος, δήλωσε υπερήφανος για τη συνεργασία με το ΚΘΒΕ, η οποία φέτος συμπίπτει με τα 60χρονα του Φεστιβάλ Φιλίππων, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη η προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση πάει πολύ καλά, αντάξια της φήμης της παράστασης, με την Κατερίνα Συμεωνίδου να προσθέτει ότι το Φεστιβάλ Φιλίππων προσπαθεί φέτος να αγγίξει το πνεύμα των χρόνων που πρωτοεμφανίστηκε και το πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό.

Η αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του ΚΘΒΕ Μαρία Τσιμά δήλωσε ότι πρόκειται για μια παράσταση που κοσμεί το ΚΘΒΕ και εξέφρασε την ικανοποίησή της που μια τέτοια παράσταση, με αμιγώς πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα, πλαισιώνεται από εξαιρετικού συντελεστές και πάει πολύ καλά.

Ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου που υποδύεται τον Ετεοκλή, δήλωσε έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και κυρίως ουσιαστική, με το αποτέλεσμα να είναι μια πολύ δυνατή παράσταση, βασισμένη στη ρίζα και στην αλήθεια μιας πολύ δύσκολης τραγωδίας, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του που ξανάρχεται στο θέατρο Φιλίππων.

Η ηθοποιός Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, επισήμανε ότι μπορεί οι επαναλήψεις κάποιων έργων να είναι δύσκολες για τον θεατή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τη συγκεκριμένη παράσταση, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη θεματική βάση της τραγωδίας του Αισχύλου.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης, ευχαριστώντας την κ. Τσανάκα, τη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ και το Φεστιβάλ Φιλίππων για τη φιλοξενία, ενώ δήλωσαν ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που πλέον έρχονται σε ένα ιστορικό θέατρο, το αρχαίο θέατρο Φιλίππων, το οποίο ανήκει πλέον στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση μπορείτε να δείτε εδώ.