Cosmopolis 2017: Παραδοσιακά… μαγειρέματα και ήχοι από την Ήπειρο στο μενού της δεύτερης μέρας (φωτογραφίες)

Στάθης Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Σταρόβας μαγείρευαν... υπερατλαντικές συνταγές, ενώ στο Φρούριο ο Πετρολούκας Χαλκιάς «σέρβιρε» ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ηπειρώτικη μουσική

Με επίκεντρο την παράδοση συνεχίστηκε την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ Cosmopolis 2017 στη συνοικία της Παναγίας.

Η μέρα ξεκίνησε με τους ήχους των κρουστών της ομάδας BANTUS από το Περού, «συνοδεία» της έκθεσης φωτογραφίας του Βασίλη Μακρή στην Παλιά Μουσική, ενώ το διαδραστικό τραπέζι συνταγών από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας από το Ηράκλειο Κρήτης παρουσίασε, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, την παραδοσιακή κουζίνα της Καβάλας με τον πιο σύγχρονο και συνάμα δελεαστικό τρόπο για μικρούς και μεγάλους.

Λίγο αργότερα ήρθε η ώρα της… συμβατικής παραδοσιακής κουζίνας με τη βοήθεια του Στάθη Παναγιωτόπουλου και του Δημήτρη Σταρόβα, οι οποίοι με τη βοήθεια μελών των ξένων αποστολών παρουσίασαν… υπερατλατικές συνταγές.

Η μέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο στο θέατρο του Φρουρίου, μέσα από τον πυρήνα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς, μαζί με κορυφαίους μουσικούς του είδους, ταξίδεψαν το κοινό στον κόσμο της Ηπειρώτικης μουσικής, μέσα από μια μυσταγωγική βραδιά, η οποία έκλεισε κατανυκτικά με ένα παραδοσιακό μοιρολόι.

Τη βραδιά άνοιξε το γνωστό ελληνικό συγκρότημα Mode Plagal με ήχους τζαζ, πλεγμένους αριστοτεχνικά με νότες της ελληνικής παραδοσιακής μουσική.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ.