«Ο Γιάννης και ο… σκύλος»: Ένα κείμενο που συγκίνησε ακόμη και τον ίδιο τον Γιάννη Στάνκογλου

Διαβάστε την περιγραφή του Γιώργου Ρουσόπουλου για τον τετράποδο «πρωταγωνιστή» των «Επτά επί Θήβας» στους Φιλίππους

Το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων ήταν για μια ακόμη φορά κατάμεστο το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουλίου 2017. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσίασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την τραγωδία του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις με τον Γιάννη Στάνκογλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ωστόσο, την παράσταση «έκλεψε» ένας… σκύλος!

Ο τετράποδος «πρωταγωνιστής» (μαύρου χρώματος και αγνώστων λοιπών στοιχείων) «μπήκε» μέσα στην ορχήστρα κουνώντας την ουρά του και ενώ η παράσταση ήταν σε εξέλιξη. Τον μικρό σκυλάκο αρχικά προσέγγισε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η οποία προσπάθησε χαϊδεύοντάς τον να τον απομακρύνει (βλ. κεντρική φωτό που «ανέβασε» ο δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηεμμανουήλ). Λίγο αργότερα όμως, ο σκύλος θέλησε να έχει κι άλλον… ρόλο!

Για την «εμπλοκή» του σκύλου στην παράσταση έγραψε ένα σύντομο κείμενο ο συμπολίτης μας Γιώργος Ρουσόπουλος, πρώην πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Αίσωπος» και μέλος της ΠΦΠΟ. Το κείμενο φαίνεται πως συγκίνησε ακόμη και τον ίδιο τον Γιάννη Στάνκογλου ο οποίος το κοινοποίησε στο δικό του προφίλ στο facebook. Διαβάστε το κι εσείς: