Η Καβάλα «στο φως του φεγγαριού»-Διαβάστε τις εκδηλώσεις που θα γίνουν κάτω από την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου συμμετέχει στον εορτασμό του θεσμού με δύο εκδηλώσεις τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 στην Ανακτορούπολη της Νέας Περάμου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου με είσοδο ελεύθερη

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει κάθε χρόνο την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και Μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου συμμετέχοντας και φέτος στον θεσμό εορτασμού της Πανσελήνου του Αυγούστου, προσκαλεί τον κόσμο σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις για να απολαύσει μουσικές στιγμές κάτω από το φως του φεγγαριού τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017.

Βυζαντινό Κάστρο Ανακτορούπολης

Μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη από τη Μικτή Πολυφωνική Χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου, η οποία θα ερμηνεύσει έργα  σε μουσική των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Θ. Μικρούτσικου, Γ. Μαρκόπουλου και Χρ. Λεοντή και στίχους Ν. Καζαντζάκη, Νίκου Καββαδία, Οδυσσέα Ελύτη, Γεωργίου Σεφέρη, Δ. Σαββόπουλου, Μ. Ελευθερία και Λ. Νικολακοπούλου.

Ώρα έναρξης: 21:00

Συνδιοργάνωση: Δήμος Παγγαίου

Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου

Μουσική εκδήλωση,  με τίτλο: «Έτσι είναι η … Ζωή», με τη μουσικοσυνθέτρια Ζωή Τηγανούρια, συνοδευόμενη από παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα του Νησιού, το Μικρό Καζαβήτι-Βάκχος και Σύλλογος Ποντίων. Θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών, παραδοσιακά από όλη την Ελλάδα και συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια.

Ακορντεόν από Ζωή Τηγανούρια
Τραγούδι από την Πολυτίμη-Κ. Τηγάνη-Πελαγία
Βιολί από τον Δημήτρη Καζάνη
Κιθάρα από την Αρετή Κοκκίνου
Μπάσο από τον Μάνο Λούτα και
Κρουστά από τον Στ. Γενεράλη

Ώρα έναρξης: 21:30

Συνδιοργάνωση: Δήμος Θάσου

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη