Η Via Egnatia «πέρασε» από την Καβάλα, επάνω στην πλάτη ενός «πουλιού ξενιτεμένου» (φωτογραφίες)

Παρουσιάστηκε στο Πάρκο Φαλήρου η μουσικοχορευτική παράσταση «Ξενιτεμένο μου πουλί» του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ

Το Πάρκο Φαλήρου «γέμισε» από εκατοντάδες που έσπευσαν να απολαύσουν τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ξενιτεμένο μου πουλί» που ετοίμασε φέτος το καλοκαίρι ο Άρχων Πρωτοψάλτης Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ (ήδη παρουσιάστηκε στη Νέα Πέραμο, στο Φαράγγι της Πετρούσας και τη Νέα Ηρακλίτσα) και η οποία το βράδυ της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2017 έκανε «στάση» στην Καβάλα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Via Egnatia που για τρίτη χρονιά διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Για 90 περίπου λεπτά, ακούστηκαν τραγούδια της ξενιτιάς και της προσφυγιάς, του έρωτα και της αγάπης, τραγούδια παραδοσιακά, αμανέδες και ρεμπέτικα, αλλά και τραγούδια λαϊκά και έντεχνα του Βαμβακάρη, του Τσιτσάνη, του Καλδάρα, του Μικρούτσικου, της Ρεμπούτσικα και άλλων…

Τις ερμηνείες του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ στο ευρύ αυτό ρεπερτόριο το οποίο αποδόθηκε με έναν ιδιαίτερο ενορχηστρωτικά τρόπο συνόδευσε στις κιθάρες ο μουσικοσυνθέτης και μουσικολόγος Γιώργος Ξουλόγης, η Κατερίνα Τετερίνα στο πιάνο και η Στέλλα Τσιότσιου στο βιολοντσέλο.

Επί σκηνής μαζί τους και ο χορευτής και χορογράφος Ιβάν Γιεγκόρωφ.

Το «παρών» στην εκδήλωση του Φεστιβάλ Via Egnatia έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο επικεφαλής Κοινωνικής Συμμαχίας περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μίμης Χριστοφιλογιάννης και η πολιτεύτρια του κόμματος Βάσω Παπουτσή-Μήττα.




Ο φωτορεπόρτερ Ηλίας Κοτσιρέας ήταν εκεί και αποτύπωσε τη βραδιά για λογαριασμό του KAVALA POST. Δείτε τα σημαντικότερα στιγμιότυπα της παράστασης που κατέγραψε ο φακός του: