Δημοτικό Ωδείο Καβάλας: Στον απόηχο της συναυλίας των Estonian Sinfonietta Soloists στον κήπο του Imaret

Το φετινό «Μουσικό Καλοκαίρι» του ΔΩΚ κλείνει στις 30 Αυγούστου 2017 στο Φρούριο με τη νεοϊδρυθείσα Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή

Στις 12 Αυγούστου 2017, όσοι βρέθηκαν στον πανέμορφο κήπο με την πισίνα του ξενοδοχείου Imaret, απόλαυσαν μια θαυμάσια συναυλία του συνόλου Estonian Sinfonietta Soloists. Στον απόηχο αυτής, της δεύτερης συναυλίας του «Μουσικού Καλοκαιριού 2017» και με δεδομένο ότι η επιτυχία της ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ο πρόεδρος και ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας ευχαριστούν από καρδιάς το κοινό που τίμησε τους εκλεκτούς σολίστ και τους αντάμειψε με το θερμό χειροκρότημά του.

Εκ μέρους της δημάρχου Καβάλας, ευχαριστούν επίσης τις κυρίες Άννα και Γκλόρια Μισσιριάν για την θερμή ανταπόκρισή τους στο αίτημά τους και την ευγενική φιλοξενία που προσέφεραν στο Imaret, όπου άριστη ήταν και η εξυπηρέτηση από το προσωπικό του ξενοδοχείου.

Στο τεχνικό σκέλος, σημαντική ήταν η συμβολή της Τεχνικής Υπηρεσίας-συγκεκριμένα του κ. Ηλία Τσαγκαλίδη με το επιτελείο του-καθώς και η βοήθεια της Εντεταλμένης Συμβούλου, κ. Ευαγγελίας Δρακονάκη. Στο ίδιο κομμάτι, εκ μέρους του Imaret υπήρξε καταλυτική η γενική επίβλεψη των τεχνικών θεμάτων από τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Θόδωρο Μουριάδη.

Στο κομμάτι της επικοινωνίας, το ΔΩΚ εκτιμάει βαθύτατα την προβολή των εκδηλώσεών του από όλα τα ΜΜΕ της πόλης και ευχαριστεί όλους τους χορηγούς επικοινωνίας.

Από πλευράς Δημοτικού Ωδείου, εκφράζονται θερμές ευχαριστίες για την υποστήριξη και διαρκή της παρουσία την Γραμματέα, κ. Θεοπίστη Στεφανίδου, η οποία διέκοψε επανειλημμένως την άδειά της αυτό το διάστημα. Έμπρακτη υποστήριξη προσέφεραν επίσης η κ. Ελένη Σοΐδου και οι εθελοντές μαθητές του ΔΩΚ, που υποδέχονταν το κοινό στον χώρο της εκδήλωσης.

Μολονότι μέχρι την τελευταία στιγμή κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια να αυξηθεί η χωρητικότητα-πάντοτε σε συνεργασία με την Διεύθυνση του Imaret-το ΔΩΚ εκφράζει τη λύπη του που αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω έλλειψης χώρου, με αποτέλεσμα αρκετοί φιλόμουσοι να μην εξασφαλίσουν τελικά εισιτήριο εκείνη τη βραδιά.

Κλείσιμο του «Μουσικού Καλοκαιριού» με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

Η έλλειψη χώρου προφανώς δε θα αποτελέσει πρόβλημα στην τρίτη και τελευταία συναυλία, που θα διεξαχθεί στις 30 Αυγούστου 2017 στο Φρούριο Καβάλας. Όσοι βρεθούν εκεί θα απολαύσουν τη νεοϊδρυθείσα Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή, με σολίστ τον βραβευμένο βιολονίστα Γιάννη Κορμπέτη, πρώην μαθητή του ΔΩΚ και επισκέπτη καθηγητή του ΔΩΚ από τη Γερμανία, όπου ζει.

Ο σολίστ θα ερμηνεύσει το περίφημο Κοντσέρτο αρ. 3 σε σι ελάσσονα, έργο 61, του Γάλλου συνθέτη του Ρομαντισμού Camille Saint-Saëns. Το ιδιαίτερο στοιχείο αυτής της συναυλίας, βεβαίως, είναι ότι το κοινό της Βόρειας Ελλάδας θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να ακούσει ένα υπέροχο έργο του Γιάννη Α. Παπαϊωάννου, τον Συμφωνικό Θρύλο Βασίλης ο Αρβανίτης. Εμπνευσμένη από την ομώνυμη νουβέλα του Στρατή Μυριβήλη για το πρωτοπαλίκαρο και ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα, η μνημειώδης σύνθεση «αφηγείται» με μουσικούς όρους τη θρυλική του ιστορία και κορυφώνεται με έναν λεβέντικο ζεϊμπέκικο-του οποίου τη μελωδία ο ίδιος ο Μυριβήλης είχε τραγουδήσει στον Παπαϊωάννου!

Έχοντας προωθήσει την ελληνική λόγια μουσική δημιουργία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όσο κανείς άλλος, ο πρώην αρχιμουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών Βύρων Φιδετζής πρότεινε να συμπεριλάβει τιμητικά αυτό το κομμάτι στο πρόγραμμα. Φυσικά η πρότασή του έγινε αμέσως αποδεκτή, καθώς το Δημοτικό Ωδείο της Καβάλας θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο διατηρείται τουλάχιστον μία νοητή γέφυρα με το Φεστιβάλ «Παπαϊωάννου» ως την επόμενη διοργάνωσή του, παραμένοντας συνεπείς στην καταστατική δέσμευση των ιδρυτών του για την προβολή της μουσικής του καβαλιώτη μουσουργού.

Είσοδος: 10 ευρώ
Μαθητές: Δωρεάν