Το Φεστιβάλ Φιλίππων συμμετέχει στις εκδηλώσεις με αφορμή το Έτος Καζαντζάκη

Παράλληλη εκδήλωση: «Στοχασμοί του Νίκου Καζαντζάκη σε μείζονα κλίμα» στο Φρούριο Καβάλας

Με αφορμή το γεγονός της συμπλήρωσης 60 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη και την κήρυξη επίσημα της χρονιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «έτος Νίκου Καζαντζάκη», η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Νέας Περάμου τιμά τη μνήμη του παγκόσμια αναγνωρισμένου, πολυσυζητημένου συγγραφέα και διανοητή και παρουσιάζει το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 στις 21:00, στο Φρούριο Καβάλας, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων, το αφιέρωμα με τίτλο «Στοχασμοί του Καζαντζάκη σε μείζονα κλίμακα».

Για την παράσταση

Ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε στοχαστής και φιλόσοφος, Έλληνας- Κρητικός στην καταγωγή, ο οποίος όμως ανήκει σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να βρούνε την ουσία της ζωής, οπουδήποτε στον πλανήτη.
Για εμάς, είναι μια προσπάθεια να επικοινωνήσουμε τον λόγο του Νίκου Καζαντζάκη κι αυτό να γίνει αφορμή να αναπτυχθούν στο εσωτερικό του καθενός ερωτηματικά και αναθεωρήσεις αλλά και γαλήνη και προσμονή. Ένα κάλεσμα μέσα από την περιπλάνηση στη μαγεία της ποίησης, της μουσικής και του λόγου του, να ξαναγυρίσουμε στην παιδεία, την καλλιέργεια της ψυχής, στην ανάταση του πνεύματος. Απέναντι στην παγκοσμιοποιημένη ωμότητα, εμείς αντιτάσσουμε την οικουμενικότητα του λόγου του ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, την μεταφυσική του αγωνία, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την κοινωνική δικαιοσύνη.
Αυτό κάνουμε… ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ.
Δ.Σ. Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Περάμου

Συντελεστές

Σκηνοθέτης: Άκης Τσονίδης
Μαέστρος: Μαρία Σγουρίδου
Μουσική επιμέλεια: Βίκυ Σωτηριάδου

«Στοχασμοί του Καζαντζάκη σε μείζονα κλίμακα»
Φρούριο Καβάλας
Σάββατο 26 Αυγούστου @ 21:00
Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη των παραστάσεων.
Είσοδος Ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.