Η Δημοτική Βιβλιοθήκη γιορτάζει τη λήξη του καλοκαιριού μαζί με όλα τα παιδιά

Η θεατρική ομάδα της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Αγίου Λουκά ανεβάζει Τριβιζά

ΗΔημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» γιορτάζει τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου στις παιδικές της Βιβλιοθήκες με την παρουσίαση από τα παιδιά της θεατρικής ομάδας της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Αγίου Λουκά τη θεατρική παράσταση με τίτλο: «Η εξέγερση των Φρούτων και των Λαχανικών», την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017, στις 19:00, στον χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης του Αγίου Λουκά (Χανίων 1, Πολυκέντρο Αγίου Λουκά).

Πρόκειται για μία διασκευή του γνωστού έργου του Ευγένιου Τριβιζά με γενικό τίτλο «Η Φρουτοπία» όπου ο συγγραφέας προβαίνει σε μια αλληγορική προσέγγιση του διαχρονικού και πανανθρώπινου αιτήματος της ελευθερίας.

Εκατοντάδες παιδιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού απασχολήθηκαν δημιουργικά και στα δύο παραρτήματα των Παιδικών Βιβλιοθηκών, του Τιμίου Σταυρού και του Αγίου Λουκά. Οι δράσεις ήταν  ποικίλες με επικρατέστερες τις λέσχες ανάγνωσης, τη δημιουργία θεατρικής ομάδας στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Αγίου Λουκά και τις δραματοποιήσεις παραμυθιών, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, τα εργαστήρια διαχείρισης συναισθημάτων, τις εκθέσεις ζωγραφικής κ.ά.