Παιδική Βιβλιοθήκη Καβάλας Αγίου Λουκά: Βγαλμένη από… παραμύθι η γιορτή λήξης της θερινής περιόδου

Οι μικροί αναγνώστες απέδειξαν στην... θεατρική πράξη με τη «βοήθεια» του Ευγένιου Τριβιζά ότι οι βιβλιοθήκες της Καβάλας είναι πλέον κέντρα καινοτομίας, δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης

Το αδιαχώρητο επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2017 στην Παιδική Βιβλιοθήκη Καβάλας του Αγίου Λουκά στη γιορτή λήξης της θερινής περιόδου, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Επικοινωνίας Γιώργος Φιλόσογλου, υπεύθυνος και για τη λειτουργία των Βιβλιοθηκών.

Έπειτα από ένα καλοκαίρι γεμάτο με δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά της Καβάλας τόσο στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη όσο και στα παραρτήματα των Παιδικών της Βιβλιοθηκών, αποφασίστηκε να γίνει μια γιορτή με τα παιδιά και να αποδειχτεί με τον πιο όμορφο τρόπο πως οι βιβλιοθήκες πλέον είναι κέντρα καινοτομίας, δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης.

Στη γιορτή λήξης 20 παιδιά της θεατρικής ομάδας της Βιβλιοθήκης με εμψυχώτρια την Αναστασία Ερεντζή, παρουσίασαν την παράσταση «Η εξέγερση των Φρούτων και των Λαχανικών» που ήταν εμπνευσμένη από το έργο του Ευγένιου Τριβιζά με γενικό τίτλο «Η Φρουτοπία».

Πολύχρωμα αυτοσχέδια κοστούμια καθώς και σκηνικά εμπνευσμένα από τη «Φρουτοπία» με την επιμέλεια της εμψυχώτριας, των παιδιών και των γονιών τους, έδωσαν χρώμα και ζωντάνια στην παράσταση, ενώ να σημειωθεί ότι το έργο του Ευγένιου Τριβιζά αποτέλεσε θέμα των Λεσχών Ανάγνωσης στις Παιδικές Βιβλιοθήκες Καβάλας.

Από νωρίς πολλοί γονείς, παππούδες και γιαγιάδες καθώς και εκπαιδευτικοί της περιοχής κατέκλυσαν την Παιδική Βιβλιοθήκη με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να παρακολουθήσουν όρθιοι την παράσταση.

Στο τέλος όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εδέσματα του πλούσιου μπουφέ που είχαν ετοιμάσει οι γονείς των παιδιών, ενώ η παρουσία του κόσμου γέμισε χαρά και αισιοδοξία την υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας Κατερίνα Κουμανίδου και το υπόλοιπο προσωπικό για το μέλλον των βιβλιοθηκών της Καβάλας.