Ο Σταύρος Μπένος «φέρνει» στη Θάσο τη Λυδία Κονιόρδου

Η υπουργός Πολιτισμού θα βρεθεί για λίγες ώρες στο νησί με αφορμή τη δραστηριότητα του «Διαζώματος»

Στο πλαίσιο της 1ης Γενικής Συνέλευσης του έργου Via Egnatia που πραγματοποιεί από την Τετάρτη 6 έως και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης το «Διάζωμα» του Σταύρου Μπένου με τη συμμετοχή εκατοντάδων μελών του Σωματείου, η Λυδία Κονιόρδου θα επισκεφθεί το απόγευμα της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2017 τη Θάσο.

Η υπουργός Πολιτισμού θα δώσει το «παρών» στις δραστηριότητες των μελών του «Διαζώματος» στο νησί, θα έχει την ευκαιρία να επιθεωρήσει από κοντά τις εργασίες αναστήλωσης του αρχαίου Θεάτρου στον Λιμένα, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του «Διαζώματος» στη Θάσο, περιλαμβάνει:

14:00 // Άφιξη στη Θάσο

14:00-16:00 // Γεύμα-Καφές

16:00-17:00 // Ελεύθερη περιήγηση στην αρχαία αγορά και στο μουσείο της Θάσου. Οι αρχαιολόγοι, κ.κ. Μαλαμίδου Δήμητρα, Αμυγδαλά Άννα, Τσουτσουμπέλη Σοφία, Manuela Wurch-Koželj και Tony  Koželj θα είναι στη διάθεσή σας.

17:00-19:00 // Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου της Θάσου από τους: κ.κ. Σταυρούλα Δαδάκη, προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου, Γιώργο Καραδέδο, Ομότιμο Καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ. και Ιωάννη Βασιλειάδη, αρχιτέκτονα. Μουσική παράσταση από τον καλλιτέχνη, κ. Πέτρο Κλαμπάνη

19:30 // Αναχώρηση από τη Θάσο