Ο ΖΕΦΥΡΟΣ (ξανα)ζεσταίνει τις μπομπίνες του: Διαβάστε το πρόγραμμα προβολών 11-17 Σεπτεμβρίου 2017

Ακόμα τρεις κλασσικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου-μια έγχρωμη και δυο ασπρόμαυρες-προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη του θερινού κινηματογράφου της Καβάλας

Τι κι αν είμαστε στα… βάθη του Σεπτεμβρίου, ο θερινός κινηματογράφος ΖΕΦΥΡΟΣ συνεχίζει τις προβολές με ακόμα 3 κλασσικές ταινίες που άφησαν εποχή στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών από τη Δευτέρα 11 μέχρι και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017.

11-12 Σεπτεμβρίου: Και Ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα (Et Dieu… Crea La Femme)

Σινεφίλ 1956-Έγχρωμη
Διάρκεια: 92′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ροζέ Βαντίμ με τους: Μπριζίτ Μπαρντό, Κουρτ Γιούγκενς, Ζαν Λουί Τρεντινιάν.

Οι ερωτικές περιπέτειες της 18χρονης Ζιλιέτ στο Σαν Τροπέ, η οποία διστάζει να επιλέξει ανάμεσα σε δυο αδελφούς.

Οφθαλμολάγνο και φολκλορικό, αλλά ταυτόχρονα τολμηρό και ειλικρινές, το «Και ο Θεός…» πέρασε στο θρύλο λανσάροντας το φαινόμενο Μπε Μπε και συμβάλλοντας με τον τρόπο του στην απελευθέρωση των σύγχρονων ερωτικών ηθών.

13-15 Σεπτεμβρίου: Mamma Roma

Κοινωνική 1962-Ασπρόμαυρη
Διάρκεια: 106′

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Πιέρ Πάολο Παζολίνι με τους: Άννα Μανιάνι, Φράνκο Τσίτι, Ετόρε Γκαροφόλο

Η Μάμα Ρόμα εγκαταλείπει το επάγγελμα της πόρνης και μετακομίζει σε μια μικροαστική συνοικία με τον έφηβο γιο της, ο οποίος αγνοεί το «αμαρτωλό» παρελθόν της. Όταν όμως το πληροφορείται, πληγώνεται συναισθηματικά και ως αντίδραση αφήνεται να παρασυρθεί από την παρανομία.Νεορεαλιστικές κοινωνικές αλήθειες, χριστιανική αλληγορία και μια αξεπέραστη ερμηνεία από την Άννα Μανιάνι.

16-17 Σεπτεμβρίου: Μανχάταν (Manhattan)

Σινεφίλ 1979-Ασπρόμαυρη
Διάρκεια: 96′

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γούντι Άλεν με τους: Γούντι Άλεν, Νταϊάν Κίτον, Μάριελ Χεμινγουέι, Μάικλ Μέρφι, Μέριλ Στριπ

Ένας νευρωτικός τηλεοπτικός σεναριογράφος τα φτιάχνει με μια 17χρονη μαθήτρια, ερωτεύεται όμως μια χειραφετημένη διανοούμενη, την ερωμένη του καλύτερού του φίλου.

Ταινία πλήρους ωριμότητας, για πολλούς η καλύτερη του Γούντι Αλεν, το «Μανχάταν» επανέφερε στην οθόνη τη γοητεία της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, αποκάλυψε το ταλέντο της Μάριελ Χεµινγουέι (δυστυχώς χαραμίστηκε στη συνέχεια), ενώ σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη η εμφάνιση της Μέριλ Στριπ στο ρόλο της λεσβίας πρώην συζύγου του ήρωα. Η ταινία βγαίνει σε επανέκδοση, µε νέα κόπια, κι αναμφίβολα αποτελεί το μεγάλο γεγονός αυτής της εβδομάδας, αφού παίζει σε ένα γήπεδο χωρίς αντίπαλο.