Ανοίγει η… αυλαία στο Θεατρικό Εργαστήρι Καβάλας «Κουίντα»

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη χρονιά 2017-2018 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 18:00-21:00-Φέτος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά τμήμα θεωρητικής κατεύθυνσης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη χρονιά 2017-2018 στο Θεατρικό Εργαστήρι «Κουίντα» και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 18:00-21:00 από την Τετάρτη 6 έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο φιλόξενος χώρος υποδέχεται όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εργαστηρίου, ενώ για πρώτη φορά θα λειτουργήσει τμήμα θεωρητικής κατεύθυνσης.

Η ιστορία του Θεάτρου και επιλεγμένα θεατρικά κείμενα μπαίνουν «στο τραπέζι» των συναντήσεων, προβάλλοντας με ξεχωριστό τρόπο μια πολύ ενδιαφέρουσα πλευρά της Θεατρικής Αγωγής.

Γενικές πληροφορίες

Το Θεατρικό Εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας, σε εκπαιδευτικούς, σε υποψήφιους δραματικών σχολών και σε όποιον ενδιαφέρεται να έρθει σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του Θεάτρου.

Κάθε έτος τα μαθήματα ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και διαρκούν έως και την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα (από δύο ώρες για εφηβικά-ενηλίκων κι από μιάμιση ώρα για τα παιδικά) σε ολιγομελή τμήματα, σύμφωνα με το πρόγραμμα παρακολούθησης που αρχίζει να διαμορφώνεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου με την έναρξη των εγγραφών.

Η εκπαιδευτική διαδικασία ολοκληρώνεται με μία παράσταση, για τις ανάγκες της οποίας προστίθενται δωρεάν ώρες μαθημάτων. Στο πλαίσιο αυτής της παράστασης γίνεται χρήση της γνώσης και της εμπειρίας που αποκτήθηκαν.

Πέραν των παιδικών, εφηβικών και τμημάτων ενηλίκων που λειτουργούν, προσφέρεται σε όσους το επιθυμούν και η δυνατότητα παρακολούθησης Ιδιαίτερων Μαθημάτων Υποκριτικής και Αγωγής του Προφορικού Λόγου.

Στο τέλος κάθε διδακτικής χρονιάς δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα του Εργαστηρίου περιλαμβάνει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ευχάριστες εκπλήξεις, ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές συνεργασίες και πολλές παράλληλες δράσεις με τη συμμετοχή των μαθητών μας (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε εδώ).

Διδάσκουν η Ναταλία-Άννα Βασιλέκα, ηθοποιός-θεατρολόγος (βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιογραφικό της εδώ) και ο Παύλος Σταυρόπουλος, ηθοποιός (δείτε το βιογραφικό του εδώ).