Εκδήλωση με ιστορικές μνήμες από τη Σμύρνη βγαλμένες από καρτ-ποστάλ (φωτογραφίες)

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας» ταξίδεψαν την Καβάλα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό της ευημερίας και της ακμής

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» η εκδήλωση μνήμης για τη Σμύρνη μέσα από καρτ-ποστάλ.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ο κ. Λουκάς Χριστοδούλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας «ταξίδεψε» τους παρευρισκόμενους μέσα από την προβολή σπάνιων καρτ-ποστάλ στη Σμύρνη που άνθιζε πριν την καταστροφή.

Η οικονομική ζωή, το εμπόριο, η ναυτιλία, η βιοτεχνία, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός είναι ένα μικρό δείγμα των θεμάτων που αναλύθηκαν και αποδεικνύουν την ευημερία του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Σημαντική ήταν η συμβολή της χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας η οποία συγκίνησε το κοινό με την ερμηνεία Σμυρναίικων Τραγουδιών.