Το ΔΩΚ «ακούστηκε» μέχρι την Ιταλία: Διεθνής διάκριση για τον αριστούχο μαθητή κιθάρας Φίλιππο Μανωλούδη

Ο μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας κατατάχθηκε στη 2η θέση και απέσπασε Ειδικό Βραβείο στον 3ο Διαγωνισμό Michele Pittaluga Junior, Premio Città di Alessandria ο οποίος διεξήχθη στο πλαίσιο του 50ου Συνεδρίου Κιθάρας

Μια νέα διάκριση μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας έρχεται να δώσει ιδιαίτερη χαρά και να γεμίσει περηφάνια την οικογένεια του ΔΩΚ. Συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Μανωλούδης, αριστούχος μαθητής κιθάρας του καθηγητή του Ωδείου Φώτη Κουτσοθόδωρου, κατατάχθηκε στη 2η θέση και απέσπασε Ειδικό Βραβείο στον 3ο Διαγωνισμό Michele Pittaluga Junior, Premio Città di Alessandria, που διεξήχθη στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 στο πλαίσιο του 50ου Συνεδρίου Κιθάρας της Alessandria στην Ιταλία.

Η 2η θέση του Φίλιππου συνοδευόταν από χρηματικό βραβείο 200 ευρώ και μία χειροποίητη κιθάρα αξίας 2.000 ευρώ του Ιταλού κατασκευαστή Massimo Scaglione. Όπως δήλωσε η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού, η  διαφορά του μαθητή του ΔΩΚ από τον νικητή ήταν ελάχιστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηλικίας 16 ετών κινέζος νικητής που ονομάζεται Tiange Wang, πέρυσι ήταν είχε κερδίσει και τον Διαγωνισμό του Guitar Foundation of America στις ΗΠΑ, έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς κιθάρας παγκοσμίως. Εκτός της Κίνας και της Ελλάδας, τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν νεαροί κιθαριστές από την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.

Η διοίκηση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΔΩΚ δίνουν θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή, στους γονείς και στον καθηγητή του για την επιτυχία αυτήν και εύχεται ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, με την ελπίδα ότι η πορεία και η πρόοδός του θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο σε όλη την οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου και όχι μόνον.