Above Us The Waves: Όταν η Καβάλα «εξάγει» μουσική… [φωτογραφίες, βίντεο]

Το metal συγκρότημα από την Καβάλα ετοιμάζεται για την περιοδεία του στα Βαλκάνια, αλλά και για την παρουσίαση της νέας δουλειάς του-Πως ξεκίνησαν, που στοχεύουν και ποιο τραγούδι έγραψαν για την Καβάλα που... τρώει τα (μουσικά) παιδιά της

Η Καβάλα έχει μπάντες, παράγει μουσική και μάλιστα σε όλα τα είδη. Τρανή απόδειξη οι Above Us The Waves, μία πενταμελής metal-metalcore μπάντα από την Καβάλα που αποτελείται από τους Βαγγέλη Παπαβασιλείου στα φωνητικά, Γιώργο Ασλάνη και Βασίλη Τσάνταλη στις κιθάρες, Ντίνο Κοντέλα στο μπάσο και Στράτο Κάννο στα τύμπανα. Μία μπάντα που ξεκίνησε κάπου στο 2009 έχοντας στο ενεργητικό τους ένα promo-cd single, ένα άλμπουμ και πολλές συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Το Καβαλιώτικο συγκρότημα ετοιμάζει καινούρια δουλειά και πιο συγκεκριμένα ένα νέο άλμπουμ και το 2ο βίντεο κλιπ, ενώ ήδη ετοιμάζει βαλίτσες για την περιοδεία στα Βαλκάνια με στάσεις σε Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Κλουζ-Ναπόκα, Τιμισοάρα, Βελιγράδι και Σόφια, με το tour να κλείνει στα… εν οίκω και συγκεκριμένα στο Live Stage NOSTOS στη Ξάνθη το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017. Με αφορμή αυτή την περιοδεία οι Above Us The Waves μιλάνε στο KAVALA POST για την περιοδεία, για τις προηγούμενες και επόμενες δουλειές, αλλά απαντάνε και στο γιατί στην Καβάλα δεν «ευδοκιμούν» τα live.

Το μειονέκτημα της μπάντας που έγινε… πλεονέκτημα

«Το μεγαλύτερο μας πλεονέκτημα είναι ότι… γυρνάμε τα μειονεκτήματα προς όφελός μας. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα, είπαμε, έγινε πλεονέκτημα», λέει το συγκρότημα.

Από ένα δωμάτιο στον Προφήτη Ηλία στο άνοιγμα συναυλιών των ινδαλμάτων τους

Όλα ξεκίνησαν από ένα δωμάτιο το οποίο ξαφνικά… μεγάλωσε, έγινε σκηνή στην οποία έπαιζαν τα μουσικά ινδάλματά τους, ανοίγοντας τις συναυλίες τους, μέσα από μια πορεία που ήδη έχει «σβήσει» τα απωθημένα τους, εξ ου και η άποψή τους ότι αν γύριζαν τον χρόνο πίσω, δε θα άλλαζαν τίποτα: «Όλο αυτό είναι ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Ξεκινήσαμε από το να μαζευόμαστε σε ένα δωμάτιο κάπου στον Προφήτη Ηλία και να παίζουμε όσο πιο πολύ γίνεται μέχρι να μας διακόψει την πρόβα η Αστυνομία και φτάσαμε να ταξιδεύουμε σε άλλες χώρες με τη μουσική μας ή να ανοίγουμε συναυλίες των εφηβικών μας ινδαλμάτων. Δε θα διορθώναμε τίποτα από όσα κάναμε, γιατί δεν έχει σωστό και λάθος σε αυτά. Παίζεις, δημιουργείς, το διασκεδάζεις και κάθε μέρα συμβαίνει και κάτι καλύτερο».

Οι… απαγορευτικοί μακροπρόθεσμοι στόχοι και οι Megadeath

Τα μικρά και σταθερά βήματα είναι πιο παραγωγικά από το κυνήγι ενός μακροπρόθεσμου στόχου; Η απάντηση είναι… βιωματική: «Να σου πω την αλήθεια αποφεύγουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους. Όλη η πορείας μας ως τώρα ήταν μικρά και επίμονα βήματα και όταν κοιτάς πίσω σχεδόν δεν μπορείς να πιστέψεις την απόσταση που διάνυσες. Το 2009 παίζαμε σε μαθητικό φεστιβάλ στον Καλό Αγρό Δράμας και 5 χρόνια μετά ήμασταν στην ίδια σκηνή με τους Megadeath στην Κωνσταντινούπολη. Από το “άντε ας γράψουμε κάνα δικό μας κομματάκι” φτάσαμε στο να γίνεται η παραγωγή του δίσκου μας στην Αμερική από έναν από τους καλύτερους παραγωγούς του χώρου. Αυτό δε “σχεδιάζεται”, ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα το φανταζόμασταν όταν ξεκινούσαμε».

Καβάλα και metal ήχοι: Μια σχέση πάθους και… μίσους

Η Καβάλα ευνοεί τους νέους μουσικούς και τη «σκληρή μουσική»; Ναι, αλλά μόνο ως… έμπνευση, καθώς αυτή η σχέση δεν είναι αμφίδρομη, εξ ου και η… ειδική αφιέρωση των Above Us The Waves στην πόλη που τιμούν, αλλά δεν τους το ανταποδίδει όπως το φαντάστηκαν (εξιδανικευμένα είναι αλήθεια): «Καλώς ή κακώς ο τόπος που ζεις είναι μέσα σου, σε επηρεάζει, σε διαμορφώνει, οπότε είναι και έντονα παρών στη μουσική μας. Οι έμμεσες αναφορές στην Καβάλα είναι πολλές: Στους στίχους, στα εξώφυλλα, στα βίντεο, ακόμα και στο ίδιο μας το όνομα. Δυστυχώς τα αισθήματα δεν είναι πάντα αμοιβαία και η πόλη τείνει απλά να πετάει εμπόδια στα πόδια μας όποτε προσπαθούμε να βρούμε διεξόδους έκφρασης μέσα σε αυτήν. Οπότε της αφιερώσαμε ένα τραγούδι του επόμενου δίσκου με τίτλο “Poor Man’s Monaco” (Το Μονακό των φτωχών)».

Η περιοδεία στα Βαλκάνια και ο νέος δίσκος

Μια μπάντα είναι ζωντανή όταν κάνει… live κι όταν παράγει. Και οι Above Us The Waves βρίσκονται στη «δίνη» και των δύο προαναφερόμενων «προϋποθέσεων ζωντάνιας»: «Περάσαμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο κλεισμένοι σε ένα στούντιο να γράφουμε μουσική, να τρελαινόμαστε με την κάθε μικρή λεπτομέρεια και να προσπαθούμε να οργανώσουμε κάθε πτυχή της κυκλοφορίας της νέας μας δουλειάς. Ειλικρινά νομίζω είμαστε ακόμα μουδιασμένοι και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τελείωσε αυτή η διαδικασία. Απλά θέλουμε να ανεβούμε σε μια σκηνή και να παίξουμε!

»Νομίζω το στοίχημα αυτής της περιοδείας είναι ότι την κάνουμε πριν κυκλοφορήσει επίσημα ο νέος μας δίσκος οπότε είναι ωραίο να βλέπεις πως αντιδράει ο κόσμος αυθόρμητα σε κομμάτια που δεν έχει ξανακούσει. Επίσης, θα πάμε για πρώτη φορά σε νέες πόλεις, αλλά είμαστε και ανυπόμονοι να ξανά-επισκεφτούμε γνώριμα μέρη, καθώς πέρασαν 2 χρόνια από την τελευταία φορά που παίξαμε εκτός συνόρων».

Το live στην Ξάνθη και η «επίσημη πρώτη» του νέου δίσκου

Η μπάντα θα κλείσει την περιοδεία με μια μεγάλη συναυλία-πάρτι στην Ξάνθη, κατά την οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και η νέα τους δουλειά. Όσον αφορά το γιατί δεν κλείνει η μπάντα την περιοδεία στα «πάτρια εδάφη», η απάντηση προφανής, βάσει και των όσων προανέφεραν για τη σχέση Καβάλας-metal μουσικής: «Μιας και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην Καβάλα χώρος να μας φιλοξενήσει, θα κλείσουμε την περιοδεία με μια συναυλία/πάρτι και παρουσίαση του δίσκου για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην γειτονική Ξάνθη. Θα χαρούμε να δούμε όσους περισσότερους φίλους της metal μουσικής στο live stage Νόστος το Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017».

Περισσότερες πληροφορίες για την μπάντα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της στο facebook εδώ.

Δείτε παρακάτω το promo video της μπάντας για το νέο videoclip