Φθινοπωρινές νότες από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας-Διαβάστε όλες τις συναυλίες του Νοεμβρίου

Μεγάλα ονόματα από την Ελλάδα θα ερμηνεύσουν πασίγνωστα έργα στην αίθουσα συναυλιών του ΔΩΚ «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου»

Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, οι εγγραφές συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, ενώ την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 ολοκληρώνονται και οι κατατακτήριες εξετάσεις. Καθώς μπαίνουμε στον Νοέμβριο, το ΔΩΚ ενημερώνει το κοινό από την Καβάλα και τις γύρω περιοχές για τις εκδηλώσεις και τους καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθούν τον επόμενο μήνα στην αίθουσα «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου».

Αρχικά, την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 στις 20:30, θα γίνει ένα Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου με τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο, μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης) και Βαλέρια Χαριτίδου (πιάνο). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Μπετόβεν, Σοπέν και Ρ. Στράους.

Ακολούθως, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί ένα Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Στέργιο Σακελλαρίου και τον Νίκο Λαβασά, δύο νέοι ταλαντούχοι μουσικοί που έρχονται στην Καβάλα στο πλαίσιο των συναυλιών που συνδιοργανώνει το ΔΩΚ τα έξι τελευταία χρόνια με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Μπαχ, Σούμαν, Μπραμς και Λιστ.

Τέλος, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 στις 21:00, θα φιλοξενηθεί ο διεθνούς φήμης Ελληνογερμανός πιανίστας Παύλος Χατζόπουλος σε ένα Ρεσιτάλ-Διάλεξη με αφορμή την επέτειο των 500 ετών από τη Μεταρρύθμιση. Ο καλλιτέχνης-που θα βρίσκεται σε περιοδεία στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας-θα ερμηνεύσει και θα επεξηγήσει έργα σπουδαίων μουσουργών, όπως οι Μπαχ, Μπετόβεν, Σούμπερτ, Σοπέν, Ντεμπυσύ και Ραχμάνινοφ.