Η Γιορτή του Πιάνου έρχεται και στην Καβάλα!

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας «συστήνει» στο κοινό της πόλης δύο νεαρούς ταλαντούχους πιανίστες στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στις 21:00, στην αίθουσα «Γ.Α. Παπαϊωάννου», το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2017, παρουσιάζουν ένα Ρεσιτάλ Πιάνου με δύο ταλαντούχους νεαρούς καλλιτέχνες: τον Στέργιο Σακελλαρίου και τον Νίκο Λαβασά. Οι δύο πιανίστες θα ερμηνεύσουν γνωστά έργα κορυφαίων δημιουργών: Μπαχ, Σούμαν, Μπραμς και Λιστ.

Η είσοδος στο Ρεσιτάλ θα είναι ελεύθερη.

Στέργιος Σακελλαρίου

Γεννήθηκε το 1996 στην Κοζάνη και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 14 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Σερβίων – Κοζάνης. Από το 2015 σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ως φοιτητής της ειδίκευσης πιάνου στην τάξη του καθηγητή Ούβε Μάτσκε. Συμμετείχε επανειλημμένα ως σολίστ, καθώς και ως μέλος σχήματος μουσικής δωματίου σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στην Κοζάνη (Δ.Ω.Σ.). Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου με τους διακεκριμένους καθηγητές της Ακαδημίας Gnessin της Μόσχας Y. Bogdanov και S. Senkov. Το 2017 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό Ερμηνείας Κονσέρτου του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Νίκος Λαβασάς

Γεννήθηκε το 1992 στην Θεσσαλονίκη, όπου και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, ενώ συνέχισε στο Πολυάνειο Ωδείο Ι. Μ. Κιλκίς. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου στο πλαίσιο του Θερινού Ινστιτούτου Πιάνου ‘Piano Plus Festival’ με τους E. Zilberkant, A. Chang, R. Satterlee, E. Nakagawa, Δ. Δημόπουλο κ.α., σεμινάρια συνοδείας lied με τον βαρύτονο A. Reibenspies, ενώ έχει σταθερή επαφή και καθοδήγηση από την πιανίστα H. Harada. Φοίτησε ως υπότροφος Erasmus στην Hochschule fur Musik στο Τρόσινγκεν της Γερμανίας, με καθηγητή τον R. Becker. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες πιάνου στην Ελλάδα (Κέρκυρα, Αθήνα, Ξάνθη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα κ.α.) και στην Γερμανία (Brache), όπου εμβάθυνε στο ρεπερτόριο της μουσικής δωματίου. Έχει ολοκληρώσει τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών στην κατεύθυνση εκτέλεσης πιάνου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με καθηγητή τον Λάμπη Βασιλειάδη με βαθμό Άριστα, με τον οποίο συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές του.

Το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Για έκτη συνεχή χρονιά, προσδοκά να προσφέρει στο μουσικόφιλο κοινό συναυλίες υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Οι εκδηλώσεις, που καλύπτουν σχεδόν όλα τα στυλ της πιανιστικής δημιουργίας από την εποχή Μπαρόκ έως τη σύγχρονη μουσική του 21ου αιώνα, λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη και σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας τη μαγεία της μουσικής σε μια γιορτή του πιάνου!