Εικαστική… ανάκριση της Ελίνας Τραϊφόρου από τη δημοσιογράφο της Καθημερινής Μαργαρίτα Πουρνάρα [φωτογραφίες]

Σε μια συνάντηση την οποία οργάνωσε το MOHA στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ιμαρέτ, η Καβαλιώτισσα ποιήτρια μίλησε με τη γνωστή δημοσιογράφο για τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική της πορεία

Μ Ερευνητικό Κέντρο MOHA, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του να φέρει κοντά στο κοινό νέους Καβαλιώτες δημιουργούς, παρουσίασε την ατομική έκθεση κολλάζ της εικαστικού-ποιήτριας Ελίνας Τραϊφόρου με τίτλο «Απορροφώντας τη Θέα», ένα μείγμα φωτογραφίας και ζωγραφικών στοιχείων με υλικό το χαρτί, με κεντρικό άξονα τον άνθρωπο, με αφορμή την έκδοση του τελευταίου βιβλίου της Καβαλιώτισσας ποιήτριας με τίτλο «Διττή Όψη» (Κάπα Εκδοτική).

Απόρροια της νέας εικαστικής και συγγραφικής προσπάθειας της νέας δημιουργού, η δημοσιογράφος της Καθημερινής Μαργαρίτα Πουρνάρα υποδέχτηκε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 την Ελίνα Τραϊφόρου στην κατάμεστη από ακροατές αίθουσα εκδηλώσεων του Ιμαρέτ, σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το έργο της, ενώ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρής Γκόνης διάβασε αποσπάσματα από το τελευταίο της βιβλίο.

Η κ. Τραϊφόρου μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της στον χώρο της ποίησης, για τον κινηματογράφο, ο οποίος αποτέλεσε τις «ράγες» για να μπει στον χώρο της ποίησης και των εικαστικών εκθέσεων, έχοντας στο ενεργητικό της και 3 ντοκιμαντέρ με θέμα την άνοια και τη μεγάλη φωτιά του 1985 η οποία κατέστρεψε το αισθητικό δάσος της Καβάλας, για τη γενιά της κρίσης, αλλά και για την ατομική έκθεση κολλάζ με θέμα «Απορροφώντας τη Θέα».

«Όταν γράφεις, αυτομάτως στο backround θα βγούνε κάποια στοιχεία τα οποία αφορούν τη γενιά της κρίσης, κάτι που ενώνει τους νέους ποιητές», δήλωσε η Ελίνα Τραϊφόρου, ανάγοντας την οικονομική κρίση σε μια αφορμή για τη δημιουργία ενός νέου ρεύματος καλλιτεχνών.

Παράλληλα, μίλησε για τις προσωπικές της επιρροές, για τις ευκαιρίες που δίνονται -και αν δίνονται- στους νέους καλλιτέχνες, αλλά και γιατί τα έργα της κινούνται στα όρια της μυθοπλασίας, ίσως και του σουρεαλισμού πολλές φορές, αλλά πάντα στον άξονα της ανθρωποκεντρικότητας.

Δείτε φωτογραφίες από την εικαστική… ανάκριση της Ελίνας Τραϊφόρου

Η δημοσιογράφος της Καθημερινής Μαργαρίτα Πουρνάρα
Η Καβαλιώτισσα ποιήτρια-εικαστικός Ελίνα Τραϊφόρου
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρής Γκόνης διάβασε αποσπάσματα από το τελευταίο βιβλίο της Ελίνας Τραϊφόρου

Η πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου MOHA Άννα Μισσιριάν-Τζούμα
Ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ Βασίλης Τραϊφόρος