Κύλησε… «Ερωτευμένο Αίμα» στον Τσαλαπετεινό: Παρουσιάστηκε στην Καβάλα το νέο βιβλίο του Μιχάλη Σπέγγου [φωτογραφίες]

Τρεις δικηγόροι... υπερασπίστηκαν τον έρωτα και την επιρροή του στον συγγραφικό κόσμο-Νίκος Σουλίδης, Αναστασία Καλλιοντζή και Μιχάλης Γεωργιτσόπουλος μίλησαν με τον δικό τους τρόπο για το βιβλίο του Μιχάλη Σπέγγου

Οι εκδόσεις «Διόπτρα» και το βιβλιοπωλείο Μερτζιανίδη διοργάνωσαν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 στον Τσαλαπετεινό bar n’ taste μια βραδιά ερωτικής αφήγησης με αφορμή την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Μιχάλη Σπέγγου με τίτλο «Ερωτευμένο Αίμα».

Η βραδιά ξεκίνησε με μια θεατρική έκπληξη από τα μέλη της Ομάδας Δράσης ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΩ Στέλλα Φουρναράκη και Περικλή Τσαχαλίδη, ενώ στη συνέχεια την… υπεράσπιση του έρωτα ανέλαβαν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι της βραδιάς, ήτοι η δικηγόρος και συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή, ο δικηγόρος και συγγραφέας Νίκος Σουλίδης και ο δικηγόρος Μιχάλης Γεωργιτσόπουλος.

Μάλιστα, ο κ. Σουλίδης έγραψε μια μικρή νουβέλα ειδικά για τη βραδιά, παρομοιάζοντας τον έρωτα με τον… μουσακά: Έχει πολλές στρώσεις, σε παιδεύει στην προετοιμασία, σε χορταίνει, άλλοτε σε βαραίνει και παρά το ρίσκο μιας πικρής μελιτζάνας, πάντα θα σε «καίει»…

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε συνοπτικά στις 4 ερωτικές ιστορίες του βιβλίου, με τη μια να είναι πραγματική και συνάμα η αφορμή για να γραφτούν οι άλλες 3, με την ιστορία να αρχίζει από το 1930, να πηγαίνει στον πόλεμο, στον εμφύλιο και στα αιματοβαμμένα χώματα της Ηπείρου.

Σημείωσε, δε, ότι το βιβλίο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη, ενώ η αφηγηματική Τέχνη, έχει μια μοναδική ικανότητα η οποία επηρεάζει όλες τις αισθήσεις: Σε κάνει να ταυτίζεσαι με τους ήρωες και τις καταστάσεις οι οποίες περιγράφονται, ακόμα κι αν η ιστορία είναι δύσκολη, πονεμένη, έως και τραγική, όπως είναι πολλές φορές οι ερωτικές ιστορίες και δη οι μυθιστορηματικές.

Δείτε φωτογραφίες από την άκρως… ερωτική βραδιά