1ο ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival Καβάλας: Ομιλίες, εκθέσεις, προβληματισμοί και πολλή μουσική

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο πρώην στέκι της Νέας Πόλης το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 με τίτλο «Ταξίδι για έναν Νέο Κόσμο»-Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Στέκι Πολιτικής, Πολιτισμού και Αλληλεγγύης ΣΠΟΥΤΝΙΚ Καβάλας, που ξεκίνησε την λειτουργία του στην Καβάλα πριν 8 μήνες, με προβολές, εκδηλώσεις και αλληλέγγυα μαθήματα, διοργανώνει το 1ο ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival Καβάλας με τίτλο «Ταξίδι για έναν Νέο Κόσμο».

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Στέκι ΣΠΟΥΤΝΙΚ Καβάλας (πρώην στέκι της Νέας Πόλης, Αρχελάου 8), το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 με το κάλεσμα να συμπυκνώνεται στην πρόσκληση «Ελάτε να απογειωθούμε μαζί σε ένα ταξίδι για έναν Νέο Κόσμο».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

19:00 Εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα: «Όλοι Διαφορετικοί Όλοι Ίσοι».

  • Φωτεινή Παπαδοπούλου-Ομάδα διαχείρισης εκπαίδευσης προσφύγων-Υπ. Παιδείας
  • Μάρθα Βέρρου, αλληλέγγυα καθηγήτρια στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας στην Καβάλα

«Τα τελευταία χρόνια λόγω των πολεμικών συρράξεων στη Συρία, το Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες, η Ευρώπη έχει υποδεχτεί τεράστια κύματα προσφύγων. Βασική πύλη εισόδου είναι η Ελλάδα. Κάποιοι από τους πρόσφυγες έφυγαν. Άλλοι θα φύγουν. Κάποιοι όμως θα μείνουν και θα ζήσουν μαζί μας. Ανάμεσα τους, πολλά παιδιά, τα οποία πρέπει να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Όπως κάθε άνθρωπος, έτσι κι αυτά, έχουν δικαίωμα στην παιδεία και στη μόρφωση. Τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά για όλους ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και εθνικότητας».

21:00 Συναυλία με τους The Dreamers

Θα ακολουθήσει Cocktail Party

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί η έκθεση “Colours of a journey” (Χρώματα ενός ταξιδιού). Λεπτομέρειες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η είσοδος στις δράσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

*Φώτο: Το Καβαλιώτικο συγκρότημα The Dreamers