Όταν τα «Εφτά λευκά πουκάμισα» του Θοδωρή Γκόνη συνάντησαν το «Αρχιπέλαγος» του Στράτου Καλαφάτη [φωτογραφίες]

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και ο Καβαλιώτης φωτογράφος «σύστησαν» στο κοινό το οποίο κατέκλυσε τη Μεγάλη Αίθουσα του ξενοδοχείου Imaret τα τελευταία τους πονήματα

Οι Εκδόσεις Άγρα, το Ερευνητικό Κέντρο MOHA και το Imaret παρουσίασαν το βράδυ του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου 2018 στην κατάμεστη Μεγάλη Αίθουσα του ξενοδοχείου Imaret τη νέα συλλογή διηγημάτων του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων Θοδωρή Γκόνη με τίτλο «Εφτά λευκά πουκάμισα» και το φωτογραφικό λεύκωμα με θέμα το «Αρχιπέλαγος» του Καβαλιώτη φωτογράφου Στράτου Καλαφάτη.

Για τη νέα συγγραφική προσπάθεια του κ. Γκόνη, καθώς και για τον ίδιο, μίλησε η συγγραφέας-ποιήτρια Γλυκερία Μπασδέκη, ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο εκδότης Σταύρος Πετσόπουλος.

Ο κ. Γκόνης επέλεξε να «συστήσει» το βιβλίο του διαβάζοντας κάποια επιλεγμένα αποσπάσματα, ενώ «προκάλεσε» το κοινό να πει την άποψή του επί των διηγημάτων, με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα να είναι εκείνη η οποία έλαβε τον λόγο, εξαίροντας το τελευταίο συγγραφικό εγχείρημα του κ. Γκόνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το διάβασα μονορούφι μέσα σε μια ώρα και δεν το χόρτασα».

Στη συνέχεια ο Στράτος Καλαφάτης παρουσίασε το «Αρχιπέλαγος» φωτογραφιών οι οποίες συνθέτουν το τελευταίο του φωτογραφικό λεύκωμα, ενώ με τη βοήθεια βιντεοπροβολέα παρουσίασε κάποιες από τις παλιότερες δουλειές του, αναλύοντας για την κάθε μια φωτογραφία και την τεχνική με την οποία την τράβηξε, αλλά και τα κίνητρα τα οποία τον ώθησαν να επιλέξει τις συγκεκριμένες λήψεις.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση των δύο εκδόσεων