«Η νύχτα με συμφέρει»: Τζαζ & Ποίηση μετά τα… μεσάνυχτα στον Τσαλαπετεινό [φωτορεπορτάζ]

Μια διαφορετική συναυλία του Μιχάλη Πρεπόνη και της ορχήστρας του που «αποζημίωσε» όλους όσους έδωσαν το «παρών» στην «αστική φάρμα» της Πλατείας Καραολή

Μια εντελώς διαφορετική παρουσίαση της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς από την «επίσημη» που πραγματοποιήθηκε έναν μήνα πριν στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου (δείτε το ρεπορτάζ εδώ) ετοίμασε ο πολυοργανίστας και συνθέτης Μιχάλης Πρεπόνης σε συνεργασία με την «αστική φάρμα» του Τσαλαπετεινού το βράδυ του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου 2018.

Για την ακρίβεια, η «εναλλακτική» ζωντανή παρουσίαση των 16 τραγουδιών του CD «Η νύχτα με συμφέρει» σε ποίηση του Νίκου Καρούζου (κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική, διαβάστε περισσότερα εδώ) πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της… Κυριακής, αφού το κουιντέτο του Μιχάλη Πρεπόνη έπαιξε τις πρώτες νότες λίγο μετά τη 01:00 τα… ξημερώματα!

Για τις επόμενες δύο ώρες ο Βαγγέλης Αγγελόπουλος στην κιθάρα, ο Πέτρος Δαμιανίδης στο κοντραμπάσο, ο Γιάννης Ριμάρεφ στα τύμπανα, ο Απόστολος Πρεπόνης στο βιολί και ο Γιώργος Φίτσιος στην τρομπέτα «βούτηξαν» στις μελωδίες και τις αρμονίες των τραγουδιών του Μιχάλη Πρεπόνη, «ποτίζοντας» τα τραγούδια με την ατμόσφαιρα του μπαρ και της «νύχτας», σε μια συναυλία που χαρακτηρίστηκε έντονα από το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού αλλά και της έκπληξης.

Ο Τσαλαπετεινός, παρά το προχωρημένο της ώρας, ήταν ασφυκτικά «γεμάτος». Η συγκεκριμένη συναυλία ήταν η πρώτη μιας σειράς που εγκαινιάστηκε το Σάββατο υπό τον τίτλο «Kitchen Closed Project», με την κουζίνα του μαγαζιού να «κλείνει» ειδικά για το live.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη βραδιά (ή μήπως… πρωινό;) παρακάτω: