Ένα από τα πρώτα έργα των Αδελφών Κούφαλη, 13 χρόνια μετά την πρεμιέρα του στην Καβάλα, «πάει»… Καναδά!

Το «Γυναίκες στα χιόνια» συνεχίζει την πορεία του έχοντας «συναντήσει» για πρώτη φορά το κοινό εδώ, στην πόλη μας

Ήταν 2005 όταν ο Αντώνης και ο Κωνσταντίνος Κούφαλης παρουσίασαν για πρώτη φορά το νέο τους -τότε- έργο «Γυναίκες στα χιόνια», μια κοινωνική κωμωδία, που έμελε να γίνει ένα από τα πλέον επιτυχημένα και πολυπαιγμένα τους. Σήμερα, 13 χρόνια μετά, έχοντας παρουσιαστεί σε πλήθος θεατρικών σκηνών ανά την Ελλάδα και την Κύπρο, το «Γυναίκες στα χιόνια» παρουσιάζεται στον μακρινό Καναδά!

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί στο Τορόντο από το θεατρικό εργαστήρι «Επί σκηνής», από τις 13 Απριλίου 2018 σε σκηνοθεσία της Μαρίας Κορδώνη. Υπενθυμίζεται ότι αυτό το διάστημα το θεατρικό συγγραφικό δίδυμο από την Καβάλα δουλεύουν πυρετωδώς για την πρεμιέρα του «Ηλίθιου», της θεατρικής διασκευής τους στο κλασικό έργο του Ντοστογιέφσκι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά που, εντελώς συμπτωματικά, θα γίνει την… ίδια μέρα: 13 Απριλίου 2018!

Λίγα λόγια για το έργο

Οι «Γυναίκες στα χιόνια» είναι το χρονικό της εκδρομής μιας παρέας τεσσάρων γυναικών σ’ ένα χειμερινό θέρετρο. Ταυτόχρονα, είναι κι ένα εσωτερικό, ένα αντίστροφο ταξίδι προς την ενηλικίωση και την αποδοχή των άλλων, μέσα από τους δρόμους της ψυχής.

Η εκδρομή στο χιόνι δεν εξελίσσεται όπως σχεδιάστηκε. Ένα μεγάλο μυστικό και μια βεβαιωμένη απιστία θα κλονίσουν τη φιλία και θα οδηγήσουν τις τέσσερις γυναίκες σε ρήξη. Καταλύτες σ’ αυτή την αλυσιδωτή αντίδραση, μια ελληνοαμερικάνα από την Αστόρια και μια οικονομική πρόσφυγας από το Σοχούμι της Απχαζίας.

Η επιστροφή στην πόλη και η ανάγκη ενός «άλλου τόπου» που δεν γλιστράει και δεν παγώνει όπως το χιόνι… θα οδηγήσουν τις γυναίκες από τα χιόνια σ’ ένα καινούργιο δρόμο στο φως και τη θάλασσα.