Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Καβάλα, παρουσιάζεται στην… Καβάλα!

Ο Καβαλιώτης συγγραφέας Τάσος Αγγελίδης-Γκέντζος παρουσιάζει στη γενέτειρα πόλη τους «υπόπτους» του...

ΗΔημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το Βιβλιοπωλείο Εκλογή και οι Εκδόσεις Ωκεανός παρουσιάζουν στην πόλη το νέο βιβλίο του Τάσου Αγγελίδη-Γκέντζου με τίτλο: «Ύποπτοι καθ’ έξιν». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος και συγγραφέας Μαρία Φαρμάκη και η αρχαιολόγος-φιλόλογος Ευδοκία Φανερωμένου, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Κοντός.

Το βιβλίο

Ο ίδιος ο συγγραφέας περιγράφει το μυθιστόρημά του σε πρώτο ενικό: «Οι “Ύποπτοι καθ’ έξιν” είναι το έβδομο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Ωκεανός”. Ένα μυθιστόρημα που έχει αρκετά στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματος, αλλά θεωρώ πως δεν είναι αστυνομικό. Τα πάντα κινούνται γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο μιας γυναίκας. Στο μυαλό του αναγνώστη… γυρνούν οι λέξεις φόνος και αυτοκτονία. Όλοι οι ήρωες θα μπορούσαν να έχουν σκοτώσει… Ο καθένας για τους δικούς του λόγους! Κάτω από κάποιες συνθήκες όλοι μας δεν είμαστε “εν δυνάμει” δολοφόνοι; Είναι ένα ψυχογράφημα το οποίο προσπαθεί να κατανοήσει τα “πως” και τα “γιατί”, να δικαιολογήσει τα “πρέπει” και να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τα “μη” και τα “ίσως”».

Ο συγγραφέας

Ο Τάσος Αγγελίδης – Γκέντζος γεννήθηκε στην Κολονία και μεγάλωσε στην Καβάλα, όπου τελείωσε το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο. Αποφοίτησε από το Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ με μαθήματα ειδίκευσης από τους τομείς της Κλασικής Φιλολογίας και της Μεσαιωνικής και Νεότερης Ελληνικής Φιλολογίας. Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στη Νεοελληνική Ποίηση και Πεζογραφία και στη Βυζαντινή Ιστορία. Δίδαξε για χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολεγίου “Ανατόλια”, έχοντας παράλληλα αναπτύξει πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες γύρω από τα ταξίδια, τα Μ.Μ.Ε. και τον πολιτισμό.

Του αρέσει να αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικές εφημερίδες και να γράφει κριτικές για θεατρικές παραστάσεις. Η εβδομαδιαία εκπομπή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης fm 100,6 τον γεμίζει αισιοδοξία και χαρά.

Το πρώτο του μυθιστόρημα “Το Κουζλούκι και ο πάππος ο Τζότζος” κυκλοφόρησε το 2009, για να ακολουθήσει το 2011 το μυθιστόρημα “Ψυχές που δεν τις ζέστανε η αγάπη” και στη συνέχεια το 2013 το μυθιστόρημα “Γλυκιά Εκδίκηση” – και τα τρία από τις Εκδόσεις Ωκεανός.