Η «παραφροσύνη» στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου

Ο Κωστής Σιμιτσής και ο Διαμαντής Αξιώτης «συστήνουν» στο κοινό της Καβάλας το νέο μυθιστόρημα του Θανάση Χειμωνά

Το βιβλιοπωλείο Public και οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν την «Παραφροσύνη», το νέο βιβλίο του (μισού… Καβαλιώτη, εφόσον είναι γιος του Γιώργου Χειμωνά) Θανάση Χειμωνά ο οποίος την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, στις 19:00, στο Public Καβάλας (Ομονοίας 50) θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Διαμαντή Αξιώτη και τον τ. δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή.

Στο εν λόγω μυθιστόρημα, ο Θανάσης Χειμωνάς καταγράφει όσα βίωσε ως μέλος αρχικά, Τομεάρχης Πολιτισμού αργότερα και, τέλος, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ περιγράφει και τους λόγους που τον οδήγησαν να φύγει από το κόμμα. Ο ήρωας του βιβλίου του είναι ένας δοκιμιογράφος που αποφασίζει να ασχοληθεί με την πολιτική και εντάσσεται σε ένα κόμμα που ονομάζεται… «Πράσινη Θύελλα»!

Το βιβλίο

Ο Ανδρέας είναι ένας ελπιδοφόρος δοκιμιογράφος που πιστεύει ότι η ενεργός συμμετοχή του στην πολιτική θα μπορέσει να ξαναδώσει στο κόμμα της Πράσινης θύελλας τη χαμένη του ιδεολογία και δυναμική.
Η Μυρτώ -αν και ενταγμένη στον αντιεξουσιαστικό χώρο- γοητεύεται απ’ αυτόν και επιδιώκει να τον προσεγγίσει, την ίδια περίοδο που η εκθαμβωτική και διάσημη ηθοποιός Βανέσσα βιώνει μια σχέση πάθους μαζί του που υπονομεύεται από την εύθραυστη ψυχική της κατάσταση.
Ο Βλάσης, ένας αστυνομικός με σκοτεινό οικογενειακό παρελθόν, ζει με τους δικούς του εφιάλτες. Ανθρώπινες ζωές που διασταυρώνονται απρόσμενα με φόντο μια χώρα που μαστίζεται από οικονομική, πολιτική, μα κυρίως ηθική κρίση.
Και που η παραφροσύνη καραδοκεί στη γωνία με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Ο συγγραφέας

Ο Θανάσης Χειμωνάς γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με δύο διηγήματα στην εφημερίδα “Τα Νέα” -το πρώτο κυκλοφορεί στη συλλογή διηγημάτων “Έρωτας σε πρώτο πρόσωπο” (Κέδρος). Είναι πτυχιούχος φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, σπούδασε κινηματογράφο στο ίδιο πανεπιστήμιο και δημοσιογραφία στο Λονδίνο. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο “Ραμόν” κυκλοφόρησε το 1998, το δεύτερο, “Σπασμένα Ελληνικά”, το 2001 και ακολούθησαν: “Ανεξιχνίαστη ψυχή”, 2003, “Η μπλε ώρα”, 2005, “Ραγδαία επιδείνωση”, 2007, “Δεν την αγαπάω πια”, 2010. Το Μάιο του 2002 το “Ραμόν” εκδόθηκε στη Γαλλία από τις εκδ. Alter Edit, και το Μάρτιο του 2003 ακολούθησαν τα “Σπασμένα ελληνικά”. Έχει εργαστεί ως αθλητικός συντάκτης σε πολιτική εφημερίδα.