Διαμαντής Αξιώτης: Να δοθεί το όνομα του Γιώργου Χειμωνά σε δρόμο της Παναγίας

Μια πρόταση-φόρος τιμής στον Καβαλιώτη λογοτέχνη προς τη Δημοτική Αρχή, με αφορμή την παρουσίαση του μυθιστορήματος «Παραφροσύνη»

Μια πολύ καλή ευκαιρία ήταν για τον Καβαλιώτη λογοτέχνη Διαμαντή Αξιώτη η συμμετοχή στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Θανάση Χειμωνά «Παραφροσύνη» (διαβάστε σχετικά εδώ), για να καταθέσει στον δημόσιο διάλογο την πρόταση προς τη Δημοτική Αρχή να δοθεί το όνομα του Γιώργου Χειμωνά σε δρόμο της πόλης, κατά προτίμηση σε δρόμο της συνοικίας της Παναγίας, όπου γεννήθηκε.

Ο Διαμαντής Αξιώτης γράφει στο σύντομο σημείωμα το οποίο απέστειλε στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ:

«Σήμερα στο κατάστημα Public, θα παρουσιάσω στις 7 μμ μαζί με τον τ. δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, το μυθιστόρημα του Θανάση Χειμωνά «Παραφροσύνη», εκδ. Πατάκη 2017. Θέλω να αφιερώσω, το μέρος τουλάχιστον που μου αναλογεί, στη μνήμη του σημαντικότερου λογοτέχνη της γενιάς μας Γιώργου Χειμωνά, ο οποίος γεννήθηκε το 1938 στην Καβάλα και πέθανε σαν χθες, 27 Φεβρουαρίου του 2000 στο Παρίσι.

Με αυτή την ευκαιρία απευθύνω αίτημα προς την δήμαρχο κυρία Δήμητρα Τσανάκα και προς όλο το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, ως ελάχιστος φόρος τιμής, να δοθεί το όνομα του Γιώργου Χειμωνά σε κάποιον δρόμο της πόλης μας. Κατά προτίμηση σε δρόμο της συνοικίας της Παναγίας όπου γεννήθηκε».