Μια «άλλη» Φρίντα Κάλο «ανεβαίνει» στο Αντιγόνη Βαλάκου

Ένας ρόλος-πρόκληση, ένα εξαιρετικό κείμενο, μια ευφάνταστη σκηνοθεσία και μια παράσταση η οποία δικαιώνει το ΔΗΠΕΘΕ και εκείνο το Θέατρο το οποίο εμπιστεύεται τους νέους ανθρώπους

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζει την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3, την Κυριακή 4, την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου το έργο «Φρίντα Κάλο-Viva La Vida» του Πίνο Κακούτσι, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Συμεωνίδου.

«Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος γιατί δίνεται η δυνατότητα στο ΔΗΠΕΘΕ να δείξει το ταλέντο των ανθρώπων του, αλλά και μια δύναμη αξιοζήλευτη. Θα πρέπει να μας μιμηθούν κι άλλα ΔΗΠΕΘΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο απερχόμενος, πλέον, πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Πέτρος Πετρόπουλος κατά τη συνέντευξη Τύπου η οποία δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2018 από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ενώ ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρής Γκόνης δήλωσε ότι «Πιστεύουμε πολύ στους νέους ανθρώπους και γι’ αυτό τους δίνουμε χώρο στη σκηνή. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, αυτήν την παράσταση θέλαμε, αυτούς τους συνεργάτες θέλαμε. Δίνουμε τη δυνατότητα στην κ. Συμεωνίδου να δείξει τη δουλειά της. Ο χώρος του Θεάτρου ανήκει στους νέους, όπως φυσικά και στους ώριμους ανθρώπους που υπηρετούν το Θέατρο».

Από την πλευρά της η κ. Συμεωνίδου μίλησε για «ένα δυνατό κείμενο το οποίο εντάσσεται σε έναν θεατρικό μονόλογο, στον οποίο βλέπουμε τη Φρίντα λίγο πριν το τέλος να κάνει τον απολογισμό της ζωής της. Μιλά για τον άντρα της, την πολιτική, τα πιστεύω και την τέχνη της. Εστιάζουμε στην ανθρώπινη πλευρά της».

Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Γκόνη και τη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, τους τεχνικούς του Αντιγόνη Βαλάκου, καθώς και τη Σταματία Σαπατόρη και τη Νάσια Λάζου οι οποίες επιμελήθηκαν τα σκηνικά, τα κοστούμια και τα φώτα της παράστασης και την ηθοποιό Θεανώ Αμοιρίδου, η οποία υποδύεται τη Φρίντα Κάλο.

«Ευχαριστώ τον κ. Γκόνη και την κ. Συμεωνίδου που μου εμπιστεύθηκαν τον ρόλο. Η συμμετοχή μου στο έργο αποτελεί μια από τις καλύτερες συνεργασίες που έχω κάνει. Παίζω έναν ρόλο-πρόκληση για ‘μένα και είμαι χαρούμενη που ήρθα σε επαφή με ένα εξαιρετικό κείμενο», δήλωσε η κ. Αμοιρίδου. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση μπορείτε να δείτε [εδώ]