Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας «βουτάει» στην εξωστρέφεια των φωνηέντων της ποίησης

Η ποιήτρια Γεωργία Τριανταφυλλίδου και ο συγγραφέας Κοσμάς Χαρπαντίδης μάς «συστήνουν» την πρώτη συλλογή ποιημάτων της Δραμινής δικηγόρου Πολύνας Γ. Μπανά

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας παρουσιάζουν την πρώτη ποιητική συλλογή της Πολύνας Γ. Μπανά «Η καταφανής εξωστρέφεια των φωνηέντων» την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, στις 20:00, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Τη συλλογή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαιξπηρικόν (α΄ έκδοση : Ιούνιος 2017 και β΄έκδοση: Νοέμβριος 2017) θα παρουσιάσουν η ποιήτρια Γεωργία Τριανταφυλλίδου και ο συγγραφέας Κοσμάς Χαρπαντίδης. Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Θεανώ Αμοιρίδου, ενώ η τσελίστρια Βάσω Ζήσου θα ερμηνεύσει πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Δημήτρη Δοξάκη.

Είσοδος Ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Η Πολύνα Γ. Μπανά

Γεννήθηκε το 1968, στη Δράμα, όπου και κατοικεί. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. καθώς και του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.. Είναι Δικηγόρος και, συγχρόνως, νομική σύμβουλος του Δήμου Δράμας. Έχει μελετήσει, επίσης, τη γαλλική γλώσσα και λογοτεχνία (Diplôme d’ Études Françaises-2ème  degré, Οption: Littérature) καθώς και την ιταλική γλώσσα (Diploma di Lingua Italiana). Ολοκληρώνει, σήμερα, τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Δραστηριοποιείται, με την ιδιότητα της προέδρου του Δ.Σ. του σωματείου «Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας», επί σειρά ετών, στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και ιστολόγια. Αυτή είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.