Ένας «Ρομαντικός έρωτας» και μια «Ξεχασμένη προφητεία» θα «χτυπήσουν» το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου

Συνέχεια στη 18η διοργάνωση με ρεσιτάλ πιάνου Λάμπη Βασιλειάδη και συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής από το «δίδυμο» Μπάκα-Τσίρτση - Όλες οι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο!

Το 18ο Φεστιβάλ «Παπαϊωάννου» που διοργανώνουν ο δήμος και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο με δύο συναυλίες: ένα Ρεσιτάλ Πιάνου και μία Συναυλία Ηλεκτρονικής Μουσικής.

Αρχικά, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στις 20:00, στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, θα απολαύσουμε τον Καβαλιώτη βιρτουόζο Λάμπη Βασιλειάδη, Καθηγητή Πιάνου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε ένα ρεσιτάλ με τίτλο «Ρομαντικό Έρωτας».

Όπως γράφει ο ίδιος ο καλλιτέχνης στο εισαγωγικό σημείωμά του, πρόκειται για μία «περιήγηση στις φάσεις του Ρομαντικού Έρωτα, μέσα από τα έργα των Bach, Rachmaninoff, Wagner, Tchaikovsky και Chopin. Από την έκσταση που προκαλεί η αρχή της ρομαντικής πορείας, στα αγωνιώδη στάδια της μοναξιάς ή της απογοήτευσης, ο έρωτας γεννά καινούργια γνώση που μας επιτρέπει να συνδεθούμε με τον άλλο και ταυτόχρονα με τον ίδιο μας τον εαυτό, μετατρέποντας το πάθος σε αγάπη».

Την επομένη, Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, και πάλι στις 20:00, στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του ΔΩΚ, ακολουθεί η Συναυλία Ηλεκτρονικής Μουσικής του συνόλου Electric Live Orchestra”, που αποτελούν οι γνωστοί καβαλιώτες μουσικοί Πάρης Τσίρτσης (synthesizers) και Κρίστοφερ Μπάκα (electric drums). Οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν την πρωτότυπη σύνθεσή τους με τίτλο «Ξεχασμένη Προφητεία» – μία οπτικοακουστική πανδαισία που θα καθηλώσει το ακροατήριο (διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση και δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες του KAVALA POST από τις πρόβες πατώντας εδώ).

Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.