Η Φρίντα Κάλο συνεχίζει να «δονεί» το Αντιγόνη Βαλάκου [φωτογραφίες]

Η παράσταση της Κατερίνας Συμεωνίδου συνεχίζεται και το τριήμερο 9-11 Μαρτίου 2018

«Ήμουνα ζωντανή αλλά θαμμένη, αιχμάλωτη σε ένα κορμί
που λαχταρούσε τον θάνατο και γραπωνόταν απ΄ τη ζωή».

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ  VIVA LA VIDA» του Πίνο Κακούτσι, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Συμεωνίδου από τη Δημοτική Θεατρική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Μια από τις σημαντικότερες γυναικείες ματιές στην τέχνη του 20ού αιώνα ξαναπαίρνει ζωή μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογο του Πίνο Κακούτσι. Η Φρίντα Κάλο, λίγο πριν το τέλος της, συνομιλεί με πρόσωπα και ξαναζεί γεγονότα που τη σημάδεψαν. Το ατύχημα που επηρέασε όλη τη μετέπειτα πορεία της, τον θυελλώδη έρωτά της με τον άντρα της ζωής της, Ντιέγκο Ριβέρα, τα πολιτικά ιδανικά της, τη σχέση της με τον Τρότσκι, το πάθος της για «το δικό της» Μεξικό.

Σε μια αφήγηση μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, η παράσταση ανασυνθέτει το πρόσωπο μιας μυθικής ανθρώπινης ύπαρξης, μιας σπουδαίας ζωγράφου, μιας παθιασμένης γυναίκας που ποτέ δε σταμάτησε να δρα και να δημιουργεί. Σύνθημά της: Ζήτω η ζωή!

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Τιτίκα Δημητρούλια
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Συμεωνίδου
Σκηνικό/Κοστούμι/Φωτισμοί: Σταματία Σαπατόρη – Νάσια Λάζου
Ερμηνεία: Θεανώ Αμοιρίδου

Info

Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μαρτίου στις 21.00
Κυριακή 11 Μαρτίου στις 20.00
Τιμές εισιτηρίων: 10 € – 8 € (φοιτητικό, μαθητικό, άνεργων)
Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.