Η «Σχολική εκδρομή» του Νίκου Πορτοκάλογλου θα κάνει «στάση» και στην Καβάλα

Ο Έλληνας τραγουδοποιός γιορτάζει 60 χρόνια πορείας και συμπράττει με τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ ΑΜ-Θ

Η«Σχολική Εκδρομή» περιγράφεται ως «το ταξίδι ενός καταξιωμένου και διαχρονικού τραγουδοποιού και μιας ομάδας επαγγελματιών μουσικών για να συναντήσουν τους ταλαντούχους ερασιτέχνες μαθητές των Μουσικών Σχολείων που ονειρεύονται το μέλλον της ελληνικής μουσικής». Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με την μπάντα του, τους «Ευγενείς Αλήτες», θα βρεθεί την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 στην Καβάλα, στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για μια συναυλία μαζί με τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου επέλεξε φέτος να γιορτάσει τα γενέθλια των 60 του χρόνων ξεκινώντας ένα οδοιπορικό αναζήτησης της νέας γενιάς μουσικών. Θα είναι μια πραγματικά διαφορετική περιοδεία καθώς σταθμούς της θα έχει τα θέατρα των μεγάλων πόλεων και πρωταγωνιστές, εκτός από τον τραγουδοποιό και την μπάντα του, τις χορωδίες των Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων. Θα είναι δηλαδή μια “εκδρομή” αναψυχής και συνεργασίας με τους σημερινούς εφήβους που θα αποτελέσουν τους επόμενους τραγουδοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς της χώρας μας.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου συνέλαβε αυτήν την ιδέα ως έναν φόρο τιμής στα Μουσικά Σχολεία (που αισίως πλησιάζουν τα 50 σε όλη την Ελλάδα) τα οποία εδώ και χρόνια, έχουν διαμορφώσει νέες γενιές μουσικών με βαθιά γνώση και αγάπη για την τέχνη τους. Θεωρεί πως το έργο που παράγουν τα σχολεία αυτά είναι ένα μεγάλο δώρο στη μουσική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Γι’ αυτό και – εκτός από τις πρόβες και τις παραστάσεις- προσφέρει ως ελάχιστο αντίδωρο, ένα δίωρο σεμινάριο τραγουδοποιίας σε κάθε σχολείο για τους μαθητές που ενδιαφέρονται ειδικά για την τέχνη του τραγουδιού.

Οι συναυλίες θα περιέχουν μια μεγάλη αναδρομή στην πολυετή πορεία του καλλιτέχνη από τα πρώτα του βήματα με τους Φατμέ μέχρι και σήμερα. Το Νίκο Πορτοκάλογλου συνοδεύουν επί σκηνής τα ταλαντούχα μέλη της μπάντας του, «Ευγενείς Αλήτες» και οι εφηβικές χορωδίες. Πρόκειται για μία πανηγυρική σύμπραξη τριών γενιών επί σκηνής με τη συμμετοχή της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας υπό τη διδασκαλία της Κωνσταντίνας Αλεξίου.

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας.

Info

Νίκος Πορτοκάλογλου & Ευγενείς Αλήτες
Αμφιθέατρο ΤΕΙ ΑΜ-Θ (Καβάλα, Άγιος Λουκάς)
Κυριακή, 1 Απριλίου 2018 | Ώρα έναρξης: 21:00
Προπώληση από το www.viva.gr και από το δισκοπωλείο «Μουσικός Γαλαξίας».
Τιμές εισιτηρίων: 10€ (μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων), 12€ (κανονικό – προπώληση) και 15€ (κανονικό – ταμείο)

Οι Ευγενείς Αλήτες είναι:
Αγάπη Διαγγελάκη: φωνή, κρουστά, γιουκαλίλι, μεταλλόφωνο
Δημήτρης Καλονάρος: τύμπανα, φωνητικά, μπάσο
Γιώργος Κουρέλης: πλήκτρα, ακορντεόν, φωνητικά, τύμπανα
Ηλίας Λαμπρόπουλος: φωνή, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, γκάιντα
Βύρων Τσουράπης: φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα
Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία