Έσκασε κι άλλη «βόμβα» στο Cosmopolis 2018: Το Φεστιβάλ φέρνει τον Alborosie στην Καβάλα!

Το Καβαλιώτικο -και όχι μόνο- κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει live ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και σίγουρα το πιο περιζήτητο όνομα της reggae στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του

Το Φεστιβάλ Cosmopolis 2018 φαίνεται ότι ανεβαίνει σε άλλο επίπεδο φέτος. Μετά τον Goran Bregović (διαβάστε σχετικά εδώ) άλλο ένα μεγάλο όνομα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής θα εμφανιστεί στο θέατρο του «Κάστρου» στο Φρούριο Καβάλας στα τέλη Ιουλίου.




Πρόκειται για τον πιο πετυχημένο καλλιτέχνη της reggae παγκοσμίως αυτήν τη στιγμή, κάνοντας sold out κι αν πάει, τον Alborosie, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2011 και έκτοτε έχει δώσει ελάχιστες συναυλίες στη χώρα μας.

Ο Ιταλός καλλιτέχνης, θέλοντας να βρεθεί κοντά στις ρίζες της reggae και της rastafari κουλτούρας, μετακόμισε στο Kingston στη Jamaica το 2001 και από τότε κατοικεί εκεί. Αρχικά άρχισε να δουλεύει σαν παραγωγός για πολύ μεγάλους καλλιτέχνες της μουσικής που αγαπούσε, αλλά γρήγορα πέρασε στην παραγωγή της δικής του μουσικής.

Το πρώτο του album “Soul Pirate” το οποίο κυκλοφόρησε το 2008, ένας από τους καλύτερους reggae δίσκους της τελευταίας δεκαετίας, έκανε αμέσως το όνομά του γνωστό σε όλο τον κόσμο και τον καθιέρωσε στη συνείδηση της reggae κοινότητας. Γρήγορα χαρακτηρίστηκε σαν μία από τις μεγάλες ελπίδες της reggae και πολλά κομμάτια του συγκεκριμένου δίσκου έγιναν τεράστιες επιτυχίες σε πάρα πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, ξεχωρίζοντας τα Kingston Town, Herbalist, Rastafari Anthem, Police και Sound Killah τα οποία θεωρούνται πλέον σημεία αναφοράς της σύγχρονης reggae.

Το 2009 κυκλοφόρησε το “Escape from Babylon to the Kingdom of Zion” συνεχίζοντας να εκπλήσσει με την αρτιότητα της παραγωγής και τις πρωτότυπες ιδέες του και στην ουσία καθιερώνοντάς τον ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της reggae παγκοσμίως και τα κομμάτια I Rusalem, No Cocaine, Real Story και πολλά άλλα να παίζονται συνέχεια στα clubs και τα ραδιόφωνα για μήνες.

Το album με τίτλο “2 Times Revolution”, το οποίο περιλαμβάνει συνεργασίες με πολύ μεγάλα ονόματα όπως τον Junior Reid και την Etana, κυκλοφόρησε το 2011, λίγες μέρες πριν την πρώτη εμφάνισή του στην Ελλάδα.

Είναι προφανές ότι το Καβαλιώτικο -και όχι μόνο- κοινό το οποίο θα απολαύσει live τον Alborosie με την μπάντα του, τους The Shengen Clan, θα έχει την ευκαιρία να δει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και σίγουρα το πιο περιζήτητο όνομα της reggae στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του.

Δείτε video clip από τα δύο πιο γνωστά του τραγούδια, Kingston Town και Herbalist