Συναυλία επίλεκτων μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας στη Βάρνα της Βουλγαρίας

Το ΔΩΚ, με τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυσή του, συνεχίζει να στήνει κι άλλες «μουσικές γέφυρες» με τους μουσικούς πολιτισμούς άλλων χωρών, παίρνοντας μαζί του γονείς και φίλους του: Διαβάστε μέχρι πότε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας ανακοινώνει τη συνέχιση των διεθνών ανταλλαγών που έχει οικοδομήσει τα τελευταία 30 χρόνια με ομόλογα ιδρύματα του εξωτερικού. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι την Άνοιξη το Ωδείο διοργάνωσε μία συναυλία με τίτλο «Μουσικές Γέφυρες» στο πλαίσιο της οποίας φιλοξενήθηκαν επίλεκτοι σπουδαστές από την Εθνική Σχολή Τεχνών “Dobri Hristov” της Βάρνας (Βουλγαρία), οι οποίοι παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα κλασικής μουσικής.

Ενημερωτικά, η Εθνική Σχολή Τεχνών ιδρύθηκε το 1944 και το 1956 «βαπτίστηκε» στο όνομα του διαπρεπούς Βούλγαρου μουσικού και παιδαγωγού Dobri Hristov. Αρχικά ξεκίνησε ως Σχολή Μουσικής και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 προστέθηκαν δύο νέα αντικείμενα: ο Κλασικός Χορός και οι Καλές Τέχνες. Το 2004 αναβαθμίστηκε σε Εθνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου πλέον διδάσκονται 26 διαφορετικές ειδικότητες στους σπουδαστές της, ηλικίας 7 έως 18 ετών. Κάθε χρόνο, περίπου 60 απόφοιτοι ξεκινούν την πορεία τους στα τρία προαναφερθέντα αντικείμενα (Μουσική, Κλασικός Χορός, Καλές Τέχνες).

Φέτος, μια επετειακή χρονιά που σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση του ΔΩΚ, οι διευθυντές των δύο ιδρυμάτων συμφώνησαν να συνεχίσουν την ανταλλαγή ταλαντούχων σπουδαστών μουσικής και τη δημόσια παρουσίασή τους σε συναυλία. Το σύνολο Bohemian Jazz Ensemble του καθηγητή Κρίστοφερ Μπάκα, μαζί με τρεις επίλεκτους σολίστ, προσκλήθηκε από την Εθνική Σχολή Τεχνών για να εκπροσωπήσουν το ΔΩΚ και την πόλη στη γείτονα χώρα, ενισχύοντας τις μουσικές γέφυρες που οικοδομήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Απριλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Βάρνας.

Στην αποστολή του ΔΩΚ μπορούν να συμμετάσχουν επιπλέον γονείς-κηδεμόνες των μαθητών και φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν μόνο με τα έξοδα διαμονήςδιατροφήςμετακίνηση παρέχεται δωρεάν). Η αναχώρηση από την Καβάλα θα γίνει το πρωί της Τετάρτης 11 Απριλίου 2018 και η επιστροφή την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Γραμματεία του ΔΩΚ (τηλ: 2510 222119) έως τις 28 Μαρτίου 2018.