Πρεπόνης/Καρούζος σε πρώτη εκτέλεση, με διάθεση εαρινή [φωτογραφίες]

Ο Καβαλιώτης μουσικός και συνθέτης παρουσίασε με ένα ακουστικό κουαρτέτο και τη βοήθεια φίλων έναν νέο κύκλο μελοποιήσεων έργων του ποιητή στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας

Μια ιδιαίτερη βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι το βράδυ της Κυριακής 1 Απριλίου 2018 παραβρέθηκαν στην Αίθουσα  «Γ.Α. Παπαϊωάννου» του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Ποίησης (21 Μαρτίου), ο Μιχάλης Πρεπόνης, με «όχημα» για ακόμη μία φορά την ποίηση του Νίκου Καρούζου μάς «δήλωσε» ότι «διαθέτει μονάχα την άνοιξη»…

Με βάση ένα ακουστικό κουαρτέτο οργάνων (πιάνο, δύο βιολιά, κοντραμπάσο) αλλά και τη «βοήθεια» ενός ακορντεόν και μιας κιθάρας, ο Καβαλιώτης πολυοργανίστας και συνθέτης παρουσιάσε… αλλιώς τα μισά, περίπου, τραγούδια του πρώτου του δίσκου «Η νύχτα με συμφέρει» που κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες από την Κάπα Εκδοτική (διαβάστε περισσότερα εδώ) αλλά και για πρώτη φορά πέντε νέα τραγούδια, αδισκογράφητα μέχρι στιγμής, πάντα σε ποίηση του Νίκου Καρούζου.

Με σημείο αναφοράς στις ενορχηστρώσεις το πιάνο με ουρά που δέσποζε στο κέντρο της σκηνής της Αίθουσας «Γ.Α. Παπαϊωάννου», ο Μιχάλης Πρεπόνης ερμήνευσε με πάθος τα τραγούδια του, «υπηρετώντας» τον λόγο του ποιητή αλλά και την πολυμορφία των μουσικών συνθέσεων, «βουτώντας» από την τζαζ στον λυρισμό και από εκεί στα μπλουζ και τα… ηπειρώτικα μοιρολόγια!

Βασικό στοιχείο της βραδιάς ήταν και ο αυτοσχεδιασμός, με τους μουσικούς επί σκηνής να επιδίδονται σε δημιουργικούς «διαλόγους» επί των τραγουδιών,  «απλώνοντάς» τα σε διάρκεια αλλά και συναισθήματα.

Εκτός από τον Μιχάλη Πρεπόνη ο οποίος τραγούδησε, έπαιξε πιάνο και σοπράνο σαξόφωνο, την «εαρινή ορχήστρα» της βραδιάς πλαισίωσαν οι βιολιστές Απόστολος Πρεπόνης και Θάνος Αναγνωστόπουλος και ο Γιώργος Σμυρνής στο κοντραμπάσο, ενώ συμμετείχαν «εκτάκτως» ο Κώστας Μπιτζιλαίος στο ακορντεόν και ο Γιάννης Τσίγκας στην ηλεκτρική κιθάρα.

Το «παρών» το βράδυ της Πρωταπριλιάς στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας έδωσε και ο πρόεδρος του ΔΩΚ Θεόδωρος Τζατζάρης, ο οποίος παρακολούθησε ολόκληρη τη συναυλία και αποχώρησε κατενθουσιασμένος με το μουσικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι μέσα στον Απρίλιο, ο Μιχάλης Πρεπόνης ετοιμάζεται να «ταξιδέψει» τα τραγούδια του σε ποίηση Νίκου Καρούζου και εκτός Καβάλας. Στις 13 Απριλίου 2018 θα εμφανιστεί στο εμβληματικό jazz bar «Κελάρι» της Αθήνας (στο Θησείο), ενώ στις 14 Απριλίου 2018 θα εμφανιστεί στο ιστορικό «Φουγάρο» του Ναυπλίου, πόλη-γενέτειρα του ποιητή.

Δείτε φωτογραφίες από την… Καρουζική βραδιά δια φωνής Πρεπόνη