Αναζητώντας το συγγραφικό «Μονοπάτι της Αλήθειας 33» του Χρήστου Τούβε [φωτογραφίες]

Παρουσιάστηκε το νέο πόνημα του συγγραφέα, το οποίο περιλαμβάνει 33 αυτοτελείς ιστορίες για το πώς βλέπει τον κόσμο που τον περιβάλλει μέσα από το δικό του οπτικό, λογοτεχνικό και πνευματικό πρίσμα

Το απόγευμα του Σαββάτου 31 Απριλίου 2018 στο Cafe -Bar Chocolat στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του συγγραφέα Χρήστου Τούβε. Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας γέμισε από νωρίς τον όμορφα διαμορφωμένο χώρο, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, παρά το θεωρητικά «δύσκολο» της ώρας διεξαγωγής αυτής.

«Το Μονοπάτι της Αλήθειας 33» όπως τιτλοφορείται το βιβλίο, δείχνει με ιδιαίτερο τρόπο στις 33 αυτοτελείς του ιστορίες, το πώς βλέπει ο συγγραφέας τον κόσμο που τον περιβάλλει μέσα από το δικό του οπτικό, λογοτεχνικό και πνευματικό πρίσμα, τώρα που έκλεισε τα 33 του χρόνια.

Οι παλιοί και νέοι αναγνώστες του Τούβε που παρακολούθησαν την εκδήλωση, διαπίστωσαν πως πρόκειται για μία πρωτότυπη διαδραστική παρουσίαση με συνεντευξιακές και αυτοβιογραφικές πινελιές, γεγονός που κέντρισε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τις κριτικές των παρευρισκομένων.

Ο συγγραφέας απέδειξε πως έχει και επικοινωνιακό ταλέντο στο να κερδίζει καινούργιους αναγνώστες, στις ερωτήσεις των οποίων απήντησε με ζέση και κατάθεση ψυχής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η ραδιοφωνική παραγωγός, Γεωργία Παπαδημητρίου που με γλυκό τρόπο μίλησε για την ανθρώπινη σχέση που έχει με το συγγραφέα.

Το συντονισμό της παρουσίασης και τη διαδραστική συνέντευξη στο συγγραφέα έκανε η φιλόλογος με μεταπτυχιακές Σπουδές στη Νεότερη Ελληνική Φιλολογία, Μαρία Παπαδοπούλου η οποία με ευφράδεια λόγου, φρεσκάδα και θετική διάθεση ξεδίπλωσε αριστοτεχνικά την εκδήλωση.

Για το δύσκολο θέμα της αντιπαραβολής ζωής και θανάτου, που βρίσκεται στο «Μονοπάτι Νο.23» μίλησε ο γνωστός ιατρός πνευμονολόγος και δημοσιογράφος Αλέξης Πολίτης. Εύστοχος, εύγλωττος και κατανοητός κέρδισε το χειροκρότημα, αφού άγγιξε με την ομιλία του.

Τέλος η καβαλιώτισσα ποιήτρια Εύκλεια Καράδαγλη ανέπτυξε το «Το Μονοπάτι Νο.31», για τη Μάνα. Ως μάνα η ίδια, ως ανήσυχη λογοτεχνική παρουσία και με περίτεχνη χρήση λόγου απέδειξε την ποιητική της φύση συγκινώντας άπαντες στην αίθουσα, διοργανωτές και κοινό.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του κ. Τούβε με όλους τους παρευρισκόμενους, αφού ο συγγραφέας αφιέρωσε όσο χρόνο ήθελε ο κάθε αναγνώστης, σε έναν προς ένα κυριολεκτικά, ώστε να απαντήσει στις όποιες ερωτήσεις, απορίες και σχόλια. Η υπογραφή του βιβλίου με τις επί προσωπικού αφιερώσεις στον κάθε φίλο και φίλη, που του το ζήτησε, ήταν ο ιδανικός τρόπος για το κλείσιμο μιας όμορφης συγγραφικής βραδιάς στην καρδιά της πόλης.